17.07.2019

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerimiz

Beykoz Müftülüğü olarak 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

Yapılan programlardan bazıları şöyledir:

Öncelikle 15 Temmuz 2016 da Hainlerin kursunlariyla felç kalan Gezimiz Mustafa Uygun tedavi gördüğü hastanede ziyaret edilerek görüşüldü. Kendisinden ve doktorlarindan bilgi alındı. Sayın Kaymakamimiz Ahmet Katırcı bey  Müftü Ali Efe, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay Ile Sosyal Yardımlaşma ve Daynsma Müdürü Selim Safi ziyarette bulundular.

Tüm Camilerimizde 15 Temmuz hain darbe/işgal girişiminde şehit olan kardeşlerimiz ve gazilerimiz için 251 adet hatmi şerif okunarak,  Fetö hainleri ve benzerlerinden Aziz vatanımızın ve Aziz milletimizin korunması için dualar edildi.

13 Temmuz 2019 Cumartesi günü Şehit Hasan Kaya'nın evinde Mevlit ve Kur'an-ı Kerim Programı icra edildi.
15 Temmuz 2019 Pazartesi  öğleden önce  15 Temmuz gecesi şehit düşen Hasan Kaya ve Murat Akdemir’in Kavacık ve Küçüksu’daki kabirleri ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile dualar  yapıldı.

Öğle Namazında Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde İmam Hatip Halit Öksüz ve çevre camiler Din Gorevlilerince  Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı yapıldı.

Programa Beykoz Kaymakamı  Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Müftüsü Ali Efe, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Din Görevlilerimiz ve Cemaatimiz katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerimlerin ardından Beykoz Müftüsü Ali Efe 15 Temmuz hain darbe girişimi  şehitleri ve gaziler için dua etti.

Namaz çıkışında ise cami avlusunda vatandaşlara kavurma pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve 15 Temmuz Şehidimiz Hasan Kaya’nın eşi Şengül Kaya birlikte camiden çıkan vatandaşlara ikramda bulundu.

Ayrıca Camilerimizin Kuran Kurslarimizin  her birinde Yaz kursu öğrencilerimiz ve cemaatimize yönelik programlar yapıldı.

Rabbim Aziz milletimizi ve Aziz vatanımızı Feto ve benzeri hainlerin şerrinden korusun.

Aziz şehitlerimize rahmet , Gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyoruz .