07.03.2016

AİLE OKULU VE EVLİLİK OKULU UYGULAMASI HAYATA GEÇİRİLDİ.

İlçemizde 3 noktada uygulamaya konan Aile Okulu ve Evlilik Okulu Uygulaması için açılış programı düzenlendi.

İlçemizde aile hayatımızda mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçlayan Aile ve Evlilik Okulu için kurumlar bir araya geldi.

Beykoz Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörlüğünde;

Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, Beykoz Müftülüğü, Deva Vakfı ve Beykoz Aileyi Koruma Derneği işbirliğiyle açılan okul, uzman psikologlar eşliğinde mutlu yuvanın sırlarını öğrenmek herkese açık olan okul uygulaması ilçemizde farklı bir hava estirecek inş..

Bu güzel uygulama için her şeyden önce Beykoz Kaymakamımız sayın Ahmet Ahmet Katirci ,Belediye Başkanımız sayın Yücel Çelikbilek , Deva Vakfı Yönetim Kurulu ile Beykoz Aile Koruma Deneği Başkanı Nuri Yeşilbaş beye çok teşekkür ediyoruz.

Projenin altyapı çalışmalarında özel destekleri olan Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu beye ve yine Beykoz Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Ayşe Nur Kapusuz hanımefendiye ,Müftülük Şube Müdürü Abdullah Abdullah Guldali ve Müftülük Şefi Yusuf Turgut Koto beye çok teşekkür ediyoruz.

Projeyi yürütecek olan ekibin başkanı Uzman Psikolog Farika Teymur Artır hanıma ve ekibine çok teşekkür ediyoruz..

Açılışta güzel tespitler yapıldı.

Kısaca özetlenirse;

Program, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu tanıtım filmi ile başladı. Programda protokol konuşmaları içerdiği güzel mesajlar ve önemli tespitler ile adeta bir ders önemini haizdi.

●İlk önce söz alan İlçe müftüsü Hüseyin Demirtaş,Hucurat suresine atıfta bulunarak Vücudumuz nasıl hücrelerden oluşuyorsa toplumumuz da hücrelerden oluşur ve toplumun hücreleri ailelerdir , toplumun hastalıkları alenin tedavi edilmesiyle mümkündür.Toplumda şiddet,huzursuzluk,değerlerin aşınması varsa bu ailede varolanın topluma yansımasından başka bir şey değildir. Aileyi düzelttiğimizde toplum da düzelir fertte düzelir, dedi.

●Yeni kurulan bir dernek olduklarını ifade eden Beykoz Aile Koruma Derneği Başkanı Nuri Yeşilbaş ise böyle önemli bir çalışmanın paydaşı olmaktan memnuniyetlerini dile getirirken aileyi destekleyen bu eğitimlerin daha sağlıklı evliliklerin kurulmasına vesile olacağını bazen dağılma aşamasına gelmiş yuvaların ufak bir dokunuş bilgi ve ilgi desteği ile yeniden yoluna girdiğini görmenin verdiği mutluluğunun kuruluş misyonları olduğunu belirtti.

●Kuruluşundan bugüne Aile ve Dini rehberlik bürolarının geçirdiği aşamalarına ve görev kapsamına değinerek bütün vatandaşlarımıza hizmet sunmayı amaçlayan birim olduğunu söyleyen il müftü yardımcısı Gülsefa Muteber Uygur ailelerin huzur ,sükun,muhabbet sğınaklarımız olduğunu ve bu yuvaların göz aydınlığına vesile kurumlar olduğunu;sorunları büyütmenin değil küçültmenin yuvaların devamlılığı için önemli olduğunu vurguladı.

●Belediye başkanı Yücel Çelikbilek ailenn korunması ile geleneğin korunması arasındaki bağa atıf yaparak karı-koca olabilmek anne-baba olabilmek konusunda büyüklerin rehberliğinin önemine dikkat çeken pratik örneklerin ve tavsyelerin yer aldığı faydalı bir konuşma yaptı.

●Beykoz ilçemize atandığı günden beri tüm. Kurum ve kuruluşlarla sevgi ve hizmete dayalı bir iletişim kuran Kaymakamımız Ahmet Katırcı bey ise, çocuk eğitiminin anne karnında başlayan sürecine ve önemine dikkat çekerek aile ve evlilik okullarının önemli bir proje olduğunu eşler arasındaki saygının, eşlerin birbirine hitabına yansımış bir kültürden geldiğimizi ifade etti.