05.04.2018

Beykoz Müftülüğünde Çanakkale Şehitleri anıldı.

29 Mart 2018 Perşembe günü Beykoz Müftülüğünce Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Çanakkale Destanı anlatıldı.

Tarihçi yazar Mustafa TURAN'ın sunduğu Konferansa Beykoz Kaymakamı Ali KATIRCI, Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK, Belediye Başkan Yard. Yakup ÖZBEK, İlçe Müftüsü Ali EFE, Kurum Amirleri, Din Görevlileri ve kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı.

Tarihçi yazar Mustafa TURAN, Konferansında Çanakkale Zaferindeki İmanın zaferini duygulu bir şekilde çarpıcı örnekler ile anlattı. Çanakkale'de İmanın gücünün maddi güce açık bir şekilde galip geldiğini, Ecdadımızın adeta Şehadete / Cennete koşarak gittiğini ifade etti

Günümüz insanına özellikle gençlerimize bu yüksek manevi ruhu iyi öğretmemiz gerektiğini; Çanakkale Şehitliklerinin ziyaret edilmesinin Millet olma şuuruna büyük katkı sağlayacağının bilinmesini, ancak bu ziyaretlerin rastgele bir gezi olmadığını metrekareye 6 bin merminin düştüğü şehit kanları ile sulanmış, vatan kalbinin attığı yer olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Beykoz Kaymakamı Ahmet KATIRCI ve Belediye başkanı Yücel ÇELİKBİLEK çok memnun olduklarını ifade ettiler ve hediyelerini Mustafa Turan hocaya takdim eddiler.

Beykoz Müftüsü Ali EFE'de duygu yüklü konuşması için Mustafa TURAN hocaya ve katılımlarından dolayı Sayın Kaymakam Ahmet KATIRCI, Sayın Beykoz Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK ve bütün katılımcılara teşekkürlerini ifade etti.