13.03.2017

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE HZ. AİŞE KONFERANSI

Beykoz Müftülüğü’nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 8 Mart Çarşamba günü Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde bir program tertip edildi. Peksimetci Salihağa Camii Müezzin-Kayyım’ı Ertuğrul ACISU’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Ali EFE’nin açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmalarında aile hayatı üzerinde duran Ali EFE, Peygamberimizin aile hayatından örnekler verdi. Ehl-i Beyt sevgisinin de üzerinde durarak “Ailemizde çocuklarımıza Hasan, Hüseyin, Fatıma isimleri kullanıyor muyuz? Ehli- Beyti hem isim olarak hem de tavır ve davranış olarak yaşatmalıyız” dedi.

İlçe Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Sehal Deniz KOTAN tarafından ise "Vahiy ve Sünnet Işığında Değer Üreten Bilge Kadın: Hz. Aişe" konulu konferans verildi. Konferansta Hz. Aişe'nin ailesi, yetiştiği ortam; Hz. Peygamber'in onu yetiştirmeye özen göstermesi, sorgulayıcı zihin yapısını desteklemesi üzerinde duruldu. Onun da, sahip olduğu imkanları en iyi şekilde değerlendirdiği; fetva veren, sahabenin danıştığı, hadisleri anlamada çıkan zorlukları çözen, kimsenin bilemediği bir soru olduğunda bilen bir alim konumuna geldiği anlatıldı. Hanım sahabe içinde en çok hadis rivayet eden, en fazla öğrencisi olanın o olduğu, farklı ilim dallarında bilgiye sahip ve bunları aktaran konumda bulunduğu vurgulandı. Bizzat sevgili Peygamberimizin s.a.v hanesinde yetişmiş bir kadın olarak, İslam’da kadının konumuna, sahip olduğu değere en güzel örneklerden biri oluşu anlatıldı.

Programa ilçe halkı, İlçe Vaizi Tuba KOCADAĞ, Songül DİLAVEROĞLU ve çevre Kur’an Kursu Öğreticileri ile öğrencileri katıldı.