27.10.2016

T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2017 UMRE KAYITLARI BAŞLADI

2017 YILI UMRE KAYITLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;

1-Umre  Broşürlerimizden,  İl  veya  ilçe  Müftülüklerimizden  veya  internet  adresimizden
kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2-Seçmiş olduğu umre turunda; 2  veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan
BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek  bu tura ait umre  ücretini yatıracaktır.

3-Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama o
lduğundan  vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Bankalarada umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait BANKA KODUnu verdiğinizde sizlere TUR  DOLU deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda  tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

4-Umre  ücretini  bankaya  yatırmayanların  kayıtları  ne  müftülüklerce  ne  de  internet
ortamında alınmayacaktır.

5-Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer ak
rabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

6-Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya
http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

7-Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar;  TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya
ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı  kayıtlarını gireceklerdir.

8-İnternetten  kaydını  yaptıran  umrecilerimiz  son  mür
acaat   tarihine   kadar   internetortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarınımutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

9-Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak
isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu
değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

10-Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “ 2017 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt
Formu
” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.
a-Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,
b-Aşı Kartı,
c-45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı
fotokopisi
,
d-45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci
derece  erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat  belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı)
, birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri
noterden alınacak  muvafakatname  ve  taahhütname  (Suudi  Arabistan  Büyükelçiliği’nden
/ Konsolosluğu’ndan vize almak için geçerlidir.)

NOT:Suudi Arabistan tarafından vergi vb. herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde
bu ücret umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir.

2017 Yılı Umre broşürünü görüntülemek için lütfen tıklayınız...​
2017 Yılı Umre broşürünü pdf olarak görüntülemek için lütfen tıklayınız...​