04.10.2016

2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası 01 Ekim 2016 tarihinde başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 2011 yılında “Cami ve Çocuk”, 2012 yılında “Cami ve Engelliler”, 2013 yılında “Cami-Kadın ve Aile”,  2014 yılında “Cami ve Gençlik”,  2015 yılında “Cami ve Namazla Arınma” konuları işlenmişti. 2016 yılında ise kadim geleneğimizde olduğu gibi camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazı de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla bu haftanın teması “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir.

Hafta münasebetiyle İlimiz Müftülüğünce yapılacak ziyaret programları yanında ayrıca geniş katılımlı olarak aşağıdaki anma programları icra edilecektir:

1. “Dördüncü İstanbul Müftüsü İbrahim Bedreddin ELMALI’yı Anma Programı”
Açılış Konferansı:
Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ (Diyanet İşleri Başkanı)
Konuşmacılar:
Lütfü DOĞAN (Diyanet İşleri Eski Başkanı)
Mustafa YAZGAN (İbrahim Bedreddin ELMALI Özel Kalem Müdürü)
Yrd. Doç Dr. Ayhan IŞIK (Karabük Ünv. İlahiyat Fak. Öğrt. Üyesi)
Tarih   : 06 Ekim 2016 Perşembe
Saat    : 14.00
Adres : Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi Boğaziçi Salonu   Üsküdar/İSTANBUL

2. Bu sene dördüncüsü yapılacak olan “Mihrap Kürsü Kur’an Hizmetinde İz Bırakanlar 4 Programı”