05.06.2018

Beykoz Müftülüğü İftarına Geniş Katılım

Beykoz Müftülüğü İlçe protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Temsilcileri ve Din Görevlilerinin ailelieri ile katıldığı iftar yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Muhammed Polat’ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan davette akşam ezanını TRT Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması finalistlerinden İsmail Uyanık okudu.

Oruçların açılmasının ardından Beykoz Müftüsü Ali Efe ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek günün anlam ve önemini bildiren konuşmalarını yaparak iftar davetine katılanları selamladı.

Konuşmasında Beykoz Müftüsü Ali Efe, “iftar soframızda Peygamberimizin ifadeleriyle, ‘mümin için iki sevinç’ vardır. Biri iftar vaktindeki sevinci, diğeri Cenab-ı Hakk’ın huzuruna kabul edilişteki sevincidir.” dedi.

Birlikte görev yaptığı din adamlarına katılımları nedeniyle teşekkür eden Müftü Efe, “Ayağınıza sağlık. Rabbim inşallah bizleri huzuru ilahisine kabul eder ve kıyamet gününde Rabbimizin huzurunda ikinci sevinci de yaşarız.” ifadelerini kullandı.

Müftü Ali Efe, “Kıymetli meslektaşlarım, elbette bizlerin önemli bir görevi var. Ramazan'ın akşamında, sahurunda teravihinde, gündüzünde ayrı ayrı her bir vakitte sorumluluklarımız var. Kulların bilinci içerisinde Ramazan-ı Şerif hizmetimizi en iyi şekilde ifa etme gayretindeyiz. Rabbim gayretlerimizi daim eylesin. Bu çerçevede görevli arkadaşlarımızın eşleri olarak hanımefendilere de evlerinde ve mahallelerinde sorumlulukları var. Bu çerçevede ben hanım kardeşlerimize de şükranlarımı arz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te konuşmasında, din görevlilerinin iftar sofrasını şenlendirerek, bir zenginlik oluşturduklarını ifade etti.

"Allah her gününüzü bu akşam ki gibi bereketli ve hayırlı kılsın. Sizlere evlatlarınıza bir ömür hayırlı ramazanlar diliyorum. Ramazan'ın 3'te 2'sini artık yolcu ettik… İnşallah giderken bizden memnun gitmiştir. Geri kalan günlerde ise Allah ömür verirse yaşayarak tamamlamış olacağız. Son bölüm herhalde cehennem azabından kurtulmak olarak nitelendiriliyor. Allah, o müjdeye kavuşmayı hepimize nasip etsin” ifadelerin yere veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şöyle devam etti:

“Allah'a şükürler olsun iftar yapmayan hiçbir kardeşimiz Beykoz'da yok. Bu büyük bir nimettir bizim için. İnsanların duygularıyla yakın olmak, alakadar olmak, her Müslüman ve bizlerin görevidir. Bugün eğer bu topraklarda bu rahatlıkla iftarlarımızı yapabiliyorsak Allah'a çok şükretmemiz lazım. Aynı zamanda bu iftarlar, sadece bu bölgedeki insanları değil, bu bölgenin dışındaki insanları anlama imkânı da veriyor. Bugün biz burada iftar ederken, iftar edemeyen hayatlarına kast edilen iftar etmemeleri için onlara baskıda bulunulan Müslümanlar da var.”

Konuşmaların ardından yapılan yemek duasıyla Beykoz Müftülüğü’nün din görevlilerine yönelik organize ettiği iftar programı tamamlandı.