13.06.2017

Beykoz Müftülüğü "Birinci Gençlik Buluşmasını" gerçekleştirdi

Beykoz Müftülüğü Gençlik Kolları oluşumunu büyük oranda tamamlayarak faaliyetlerine hız verdi. 2015 yılından beri din gönüllülerinin büyük özveri ve gayretli çalışmaları ile oluşan Gençlik Kolları, Beykoz Belediyesi işbirliğiyle 10 Haziran gecesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde “Seherdeyim Sahurdayım, Geç Kalma Genç Gel” sloganıyla bir araya geldi. Programı konuşmalarıyla teşrif eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Allah yüreğimize dert versin. Bu dert Allah derdi, ilim derdi, İslam ve Kur’an derdi olsun.” dedi.

Ramazan ayının bütün güzellikleriyle geldiğini söyleyen Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, gören ve hisseden yüreklerin çözüm bulmak için harekete geçtiğini belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Allah yüreğimize dert versin. Bu dert Allah derdi, ilim derdi, İslam ve Kur’an derdi olsun. Sizler bu dertle dertlenen bahtiyarlarsınız. Ömür dediğimiz şey Allah’ın doğumla ölüm arasında bizim bu dünyaya iman için gönderdiği hayırlı zaman dilimidir. Ömür aslında imanla alakalıdır. Arapçada da aynı kökenlidir. Biz aslında ömrümüzü Allah’ın bize ayırdığı zaman dilimini iman etmek üzere bu dünyaya geliyoruz. Allah bize bir ömür veriyor. İmanla tamamladığımız zaman bu ömrü mamur bir ahiret hayatına adım atmış oluyoruz.”

Beykoz Müftüsü Ali Efe ise gençliğin bir zaman dilimini tanımlamaktan öte bir ruh hali olduğunu vurgulayarak, programın hazırlanmasında emeği geçen takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Gençler için sorumluluk göstermenin herkesin görevi olduğunu dile getiren Efe, “Onların kadrini bilmek geleceğimiz açısından bizim için değer olacaktır. Gençlerimize yatırım yapmak bizim görevimizdir.” dedi.

Gençlik Kolları Üyelerinin şiirlerine yer verilen programda, Sultanahmet Camii Müezzini Musa Aşgın Tuna, Karadavutpaşa Camii İmam-Hatibi Emrullah Çalışkan ve 2017 yılı Uluslararası Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Habip Deveci Kur’an-ı Kerim okudu.

İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, İstanbul Müftülüğü Şube Müdürü Sedat Canbaz, Beykoz Müftülük Şube Müdürü Abdullah Güldali, Müftülük Vaizleri Aydın Yöndem ve Hilmi Tezcan, Müftülük Şefi Turgut Yusuf Koto, Din gönüllüleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’da geceyi düzenleyenlere teşekkür ettiği konuşmasında “15 Temmuza kadar gençlerden ümidinin olmadığını, ancak o gece "zaman bendedir ve mekan bana emanettir" düsturuyla hareket eden bir gençlikle karşılaştığını, bu ümitsizliğin umuda dönüştüğünü ifade etti. Yuşa İlahi Korosu’nun icra ettiği Tasavvuf Musikisi Konseri’nin ardından İl Müftüsü Yılmaz ve beraberindekiler, Beykoz Belediyesi'nin  ikramlarıyla gençlerle sahur yaptı.

Her kesimden katılanların takdirini kazanan program; kalplere huzur verdi ve zihinlerde iz bıraktı.