24.04.2017

Beykoz'da Hac Seminerleri dolu dolu geçti

İlçemizde hac kurası çıkmış olan tüm hacı adaylarımız için Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde Pazar günleri dört hafta süreyle öğle namazını müteakip verilen hac seminerleri sona erdi. Hac  hazırlık eğitimi İlçe Müftümüz Ali EFE'nin "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti" konulu semineriyle başladı.

Beykoz Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Mert KOÇAK "Temel Sağlık" konusunda hacı adaylarımızı bilgilendirdi. İlçe Vaizi Tuba KOCADAĞ "Kadınlara Özgü Konuları" ele aldı. İlçe Vaizi Hilmi TEZCAN'nın "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı", Aydın YÖNDEM'in ise  "Haz. Peygamber (S.A.V.) Mescidi Nebevi ve Medine" konularını işlediği seminerler son hafta Müftülük Şube Müdürü Abdullah GÜLDALİ'nın "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menakisi" ve Kavacık Hasan Yavuz Camii İmam-Hatibi Halit ÖKSÜZ'ün  "Yolculuğa çıkmadan önce Maddi ve Manevi Hazırlık" konularını slayt eşliğinde ve uygulamalı olarak anlatmalarıyla sona erdi.

Hacı adaylarının heyecanlarının yüzlerinden okunduğu seminerlerde bu yıl katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Hacı adaylarımızı bilinçlendirmeyi hedefleyen seminerlere Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Şirketlerle gidecek hacı adaylarımız katıldılar.