23.03.2017

Beykoz'dan Halep'e 3400 Yatak Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Beykoz'dan ikinci  destek.

Beykoz Müftülüğü tarafından  Aralık 2016 yılında 177.399 nakdi yardımdan sonra ikinci olarak toplam değeri 170 bin lira tutarındaki 3 bin 400 adet yatak, altı tırla Beykoz’dan Halep’e uğurlandı. Yardım tırlarını uğurlama törenine Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Başkan yardımcıları Salim Öztürk, Tacettin Aksu, Yakup Özbek, Müftülük Şube Müdürü Abdullah Güldalı, İlçe Vaizleri Hilmi Tezcan ve Aydın Yöndem, Müftülük Şefi Turgut Yusuf Koto, Din Görevlileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, mahalle muhtarları ve yerel basın mensupları iştirak etti.

Sunuculuğunu Şube Müdürü Abdullah Güldalı’nın yaptığı tören Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Muhammet Polat tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: “Bizim insanımız necip bir millettir”

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, dualarla başladığı konuşmasında: “İslam Dünyası olarak zor günlerden geçiyoruz. 6 yıldan beri komşumuz Suriye’de yaşananlar ve son 6 aydan beri Halep’te  yaşananlar, hepimizin yüreklerini dağlamıştır. Gerçekten bizim insanımız necip bir millettir. Suriyeli bir çocuğun yazdığı "Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: ’O açlıktan öldü...’ Ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte, ’Biz açız!..’ dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık Cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de Cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim" vasiyetinde dile getirdiği acının anadolu insanımız sayesinde aşılmaya çalışıldığını, Mehmet Akif Ersoy’un “Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim. Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım” dizelerinde ifade ettiği hassasiyeti necip milletimiz taşımaya devam etmektedir. Milletimize ve Beykoz’da bu yardımda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaymakam Ahmet Katırcı: “Ülkemiz tüm  mağdurların yanında yer alıyor”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: “Bizde veren el alan elden hayırlıdır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’, diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yeryüzündeki mültecilerin yarısı Türkiye’de. Türkiye bunlara yardım ederken, diline, dinine ve ırkına bakmıyor. Beykoz’dan Halep’e daha önce Belediye, farklı STK, Milli Eğitim tarafından yardımlar yapıldı. Şimdi de 6 tır yatak Halepli yardıma muhtaç insanlara teslim edilmek üzere gönderiyoruz. Yardımsever Beykoz halkına ve bu programa iştirak edenlerden Allah razı olsun, hayırlı yolculuklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Yücel Çelikbilek: “Allah sizi veren elden mahrum etmesin”

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Bu millet her zaman mağdur ve mazlumların yanında yer almayı başardı. Bundan sonrada ahirete kadar bu aziz milletin bu hasleti hep devam edecektir. Verdiğiniz müddetçe, bilesiniz ki imkânlarınız artacak, vermekten kaçarsanız, azalmaya başladığını göreceksiniz. Allah sizleri veren el olmaktan mahrum etmesin” diyerek katkıda bulunanları tebrik etti.

Beykoz Müftüsü Ali Efe: “Yaptığınız yardımların karşılığını göreceksiniz”

Beykoz Müftüsü Ali Efe: Mart ayında “Beykozlu Kardeşlik Göstersin; Halep’te İnsanlık Ölmesin. Bir Yatak Hediyem Olsun” sloganıyla yola çıktık. Dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara sahip çıkan milletimiz çok kısa sürede Beykoz’umuzda da Halepli mazlumlara gidecek olan bu kampanyaya sahip çıktı. Beykoz Müftülüğü olarak halkımızın bu yardımlarına öncülük ederek bugün 6 yardım tırımızı 3 bin 400 adet yatakla bölgeye uğurluyoruz. Yaptığınız yardımların karşılığını bu dünyada ve ahirette göreceksiniz. Şube Müdürümüz başkanlığındaki komisyonumuza; TDV. çalışanlarımıza, bir emanet bilinci ile hareket eden din gönüllüsü hocalarıma, hayırsever Beykoz halkına, tedarikçimiz Hakan Yavuz’a ve katkıda bulunan herkese şükranlarımı arz ederim.” diyerek bilgi verdi.

Konuşmaların ardından yardım tırları dua ve tekbirlerle yola çıktı.