19.03.2017

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE VEFALI PROGRAM

Beykoz Müftülüğü 6. Bölge din gönüllülerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü programı muhteşem oldu. Program, 18 Mart 2017 Cumartesi günü öğle namazı öncesi Tepeköy Camii’nde çevre camilerin görevlileri ve halkımızın katılımıyla gerçekleşti. İlçe Müftümüz Ali EFE hocamızın günün mana ve önemini anlatan veciz konuşması cemaatimiz tarafından dikkatle dinlendi ve programda duygu dolu anlar yaşandı.

Beykoz Müftüsü Ali EFE konuşmalarında şunları söyledi: “Şehitlik, Allah katında Peygamberlikten sonraki en yüce makamdır. Şehitler Allah (c.c.) tarafından özel ikramlara mazhar olurlar. Peygamberimizin haber verdiği bir müjdeye göre, gördükleri izzet ve ikramlardan öyle hoşnut olacaklar ki tekrar tekrar şehit olmayı isteyecekler.” Müftümüz sözlerinin devamında savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’dan da bahsetti : “Seyit onbaşı, 215 kiloluk top mermisini kaldırırken annesinin öğrettiği duaları okuyarak Allah’tan yardım istemiştir. Annelerimizin öğrettiği dualar çok önemlidir. Bir metrekareye 6000 merminin düştüğü ve mermilerin havada çarpıştığı bir savaştır Çanakkale. Önlerindeki arkadaşları şehit olan Mehmetçik şehit olacağını bile bile hiç tereddüt etmeden, Kur’an okuyarak ve Kelime-i Şehadet getirerek düşmana hücum ediyordu. Çanakkale ruhu, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletimizin tankları durdurmak suretiyle bir kez daha canlanmıştır.“ Ayrıca Müftümüz herkesin mutlaka Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmesini tavsiye etti.

Bölge Camilerimizin hocalarının okuduğu Yasin-i Şerif, İstiklal marşı ve Çanakkale şiiri huşu içinde dinlendi. İlçe Vaizi Aydın YÖNDEM’in mükemmel duasıyla program sona erdi. Program sonunda ikramda bulunuldu. Şehitlerimize rahmet, programda emeği geçen herkese ve cemaatimize teşekkür ederiz.

Ayrıca hafta kapsamında 19.03.2017 pazar günü ikindi namazından sonra ilçemiz Beşevler Camii'nde de Çanakkale Şehitlerini anma programı tertip edildi. Cami İmam-Hatibi Abdulkadir KARABULUT ve Müezzin-Kayyımı Adil ÇİFTÇİ tarafından tilavet olunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından cemaate pilav dağıtıldı. Katılımın yoğun olduğu programda emeği geçen din gönüllüsü hocalarımıza teşekkür ederiz.