03.12.2016

BEYKOZ MÜFTÜLÜĞÜ CAMİ GENÇLİK FAALİYETLERİNE HIZ VERDİ

Başkanlığımızın Cami Gençlik Kolları Kurulması talimatı çerçevesinde harekete geçen İlçe Müftülüğümüz, camilerde yüzde seksen oranında Cami Gençlik Kolları yapılanmasını tamamlamış bulunmaktadır. Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Projesi kapsamında 8 hizmet bölgesinden oluşan Beykoz, tüm çalışmalarında olduğu gibi Cami Gençlik Kollarının teşekkülünde de komisyonlar halinde çalışmalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Beykoz Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ tarafından hazırlanan talimatlar ve formlarla alt yapısının oluşturulmasından sonra 2014 yılında start verdiği yapılanmaya aynı yıl gençlere yönelik Bölgesel programlarla devam etti.Talimatta yer aldığı üzereEğitim Çalışmaları (Marifet), İyilik Etkinlikleri ( İhsan), Sportif /Kültürel Etkinliklerle ( Davranış)Gençlerimizin milli, manevi, kültürel, ahlaki ve evrensel değerleri özümsemesine katkıda bulunmayı amaçlayan Müftülüğümüz2016 yılında Gençlik Kollarıyla Elmalı Kur’an Kursu Konferans Salonunda Yazar Sait Çamlıca’nın da katılımıyla 1. Gençlik Buluşmasını gerçekleştirdi. Beykoz Müftülüğü 2017 yılında Gençlik Kollarını daha aktif hale getirmeyi ve yapılanmayı tamamlamayı hedeflemekte ve bu doğrultuda Bölge Komisyonları halinde çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren din gönüllüsü görevlilerimizce mahallinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Gençlik yapılanması hizmetlerinde öne çıkan ilçemiz Beşevler Camii İmam-Hatibi Abdulkadir Karabulut Müezzin-Kayyım Adil ÇİFTÇİ ile beraber 26 Kasım cumartesi günü Beşevler Camii Gençlik Komisyonu ile Eyüp Sultan Camii’ne bir gezi tertip ederek kılınan sabah namazının ardından ziyaret mekânlarını gezdiler. 18 Kasım 2016 cuma saat 18.00’da Beşevler Camii Gençlik Kolları ile yine bir araya gelen görevlilerimiz gençlere  “Dürüstlük” konulu bir sohbet yaptılar. Her hafta cuma akşamı toplanma kararı alıp ikramlardan sonra yatsı namazını cemaatle kılan gençler Pazar sabahı ise toplu halde Paşabahçe Camii sabah buluşmasına gittiler.

Gençlik yapılanmasında örnek işlere imza atan Şeyh Şamil Camii İmam-Hatibi Ahmet Bahadır DEMİRCİ ise çeşitli etkinliklerle gençleri bir araya getirmeye devam etmektedir. Kahvaltı ve sabah namazı buluşmaları, spor etkinlikleri, tarihi mekânları ziyaret ve iftar programlarıyla kaynaşma, dayanışma ve gençlik şuuru oluşturmaya çalışan DEMİRCİ ilçemiz Gençlik Yapılanmasından sorumlu İlçe Komisyon Üyelerindendir.

İlçemizde göreve yeni başlamış olmasına rağmen Din Hizmetlerinde ve özellikle gençlik çalışmalarında adından söz ettiren Yeni Mahalle Sondurak Camii İmam-Hatibi Veli Vural ERKILIÇ ise 12.11.2016 Cumartesi günü İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın da sohbetiyle katkıda bulunduğu sabah namazı buluşmasında gençleri bir araya getirdi. Sabah namazı ve sohbetin ardından kahvaltıyla hem bedenlerini hem gönüllerini doyuran gençlerin mutluluk ve huzuru yüzlerinden okunmaktaydı.

Esmaü’l Hüsna Cami İmam-Hatibi Hakan ERTEKİN Cami Gençlik Komisyonu ile bir araya gelerek“Hasta ziyaretleri, şehit ve gazi yakınlarını ziyaret,Sabah namazı buluşmaları,Hatim ve dua programları, Kuran dersleri, ilmihal okumaları “ yapmayı kararlaştırdılar.

Kazım Karabekir Camii İmam-Hatibi Musa KÜRK askere gidecek olan Camii Gençlik Kolları üyesi Aykut AVŞAR için bir uğurlama programı tertip etti.

Çamlıtepe Camii İmam-Hatibi Mehmet BURSA ise Cami Gençlik Kollarını bir araya getirerek cami ve önemi hakkında gençlere bilgi verdi.

Örnekköy Fatih Camii Uzman İmam-Hatibi Hüseyin TANRIKULU ise gençlerle bir araya gelerek çay tadında yapacaklarını planladılar.

İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın riyasetinde Şube Müdürü Abdullah GÜLDALİ, İlçe Vaizleri Hilmi TEZCAN ve Aydın YÖNDEM, Bölge Başkanları, Koordinatör ve Din gönüllüleriyle beraber “Geleceğimiz Gençliğimiz” anlayışıyla, gençlik çalışmalarını artırmak ve iyi bir gençlik inşa etmek için Beykoz Müftülüğü var gücüyle çalışmaya devam etmektedir.