03.10.2016

CAMİLER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl  ülke genelinde  01-07 Ekim 2016 tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din görevlileri Haftasında bu senede çeşitli etkinliklerle ilçemizde de  kutlanacaktır.
2016 yılı camiler ve din görevlileri haftası temasının “Cami ve Kitap” olarak belirlendi.

Kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amaçlanmaktadır.

Başkanlığımızca son 5 yılda 2011 yılından itibaren sıra ile “ Cami ve Çocuk “, Cami ve Engelli “, “ Cami- Kadın ve Aile”,  “Cami ve Gençlik “, “Cami ve Namazla Arınma “ ve en son olarak da “Cami ve Kitap” konusu seçilerek  camilerin,   toplumsal hayatın merkezi , dayanışma ve yardımlaşma mekanı, ilim ve arınma merkezi , tüm toplum kesimlerini kucaklayan ,  milli  birlik ve beraberliğimizin mayalandığı  kutsal mekanların bereketinde istifade edilmek istenmiştir.

Diyanet işleri başkanlığınca 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasına özel bir internet sitesi kurularak vatandaşların istifadesine sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulan internet sitesi http://camilerhaftasi.diyanet.gov.tr/ adresinde hizmet vermeye başladı.

Hafta kapsamında İstanbul Müftülüğünce geniş katılımlı iki anma programı hazırlanmıştır.

1.    “Dördüncü İstanbul Müftüsü İbrahim Bedreddin ELMALI’yı ANMA PROGRAMI” Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in açılış konuşması ile başlayacak olan program  6 Ekim Perşembe günü , Saat 14.00’da Üskudar  Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi Boğaziçi Salonunda  başlayacaktır.

2.    “Mihrap Kürsü Kur’an Hizmetinde İz Bırakanlar” anma programında  Hafız Fahri KİĞILI, Hafız Hasan AKKUŞ, Vaiz Hacı Cemal ÖĞÜT hocalarımız , 7 Ekim Cuma, Saat 14.00’da Üskudar  Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi Boğaziçi Salonunda  anılacaktır. Programı Diyanet İşleri Başka Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz yönetecektir.

Hafta kapsamında ilçemizde de bir dizi etkinlik  yapılacaktır.Hafta etkinlikleri çerçevesinde ;

• 8 Ekim Cumartesi günü Beykoz  Elmalı Kur’an Eğitim Merkezi Salonunda , saat 14.30’da  Prof. Dr. Mahmut Aydın  tarafından  “ Cami ve Kitap “ konulu konferans verilecektir.
  • Şehit ve Gazi aileleri başta olmak , hasta, fakir, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı ziyaret edilecektir.
  • Fakir ve mülteci kardeşlerimiz cami görevlilerimiz  tarafından tespit edilerek Türkiye Diyanet Vakfı Şubemizce ve Cami Derneklerince yardımcı olunacaktır.
  • 8 Merkezi camide ilköğretim okulu öğrencilerine  Cami Tanıtımı yapılacaktır.
  • İlçemizde camilerde kurulan kütüphanelerin açılışı yapılacaktır.
  • Sehit ve Gazilerimiz ile Cami ve Kur’an Kurslarına  hizmeti geçmiş merhum hayırseverler için Hatim ve Kur’an Ziyafeti Programı yapılacaktır.
  • Emekli din gönüllüsü kardeşlerimizle buluşma toplantısı yapılacaktır.
  • Cami hizmetlerinde özverili çalışmaları ile öne çıkmış din görevlilerimiz ile cami inşaat ve imarına destek veren hayırseverlere ve hizmet insanlarına ödülleri takdim edilecektir.
  • Bayanlara yönelik “Cami ve Kitap”  konulu konferans programı  Vaiz Ayşenur Kapusuz ve Vaiz Songül Dilaveroğlu  tarafından  5 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Yıldırım Beyazıt Camii konferans salonunda yapılacaktır.

Programlarımızın güzel hizmetlere vesile olmasını Yüce Mevla’dan dilerim
03.10.2016