30.05.2016

MAHREMİYET EĞİTİMİ KONULU PANEL DÜZENLENDİ. .

Aile Haftası nedeni ile Beykoz Müftülügu Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından panel programı düzenlendi. .
Yıldırım Beyazıt Camii konferans salonunda icra edilen panelde ilk konuşmacı ilçe vaizi Songül Dilaveroğlu, Kur’an’da ve Sünnette Mahremiyet İlkeleri başlıklı sunumunu yaptı. Konu ile ilgili ayet ve hadisler çerçevesinde sünnetteki uygulamay işleyerek konunun aile ve toplum hayatı açısından önemini ve hassasiyetini vurguladı.
İkinci konuşmacı ilçe vaizi Ayşe Nur Kapusuz ise son yıllarda toplumun geniş bir kesimince yoğun şekilde kullanılan sosyal medya ağlarının mahremiyet algımızda oluşturduğu değişimin aile hayatındaki olumsuz etkilerini dile getirdi. Vaize Kapusuz , sosyal hayati öğrenmenin önemli bir aracı olan televizyon program ve dizilerinin kişilik gelişim sürecinin kritik bir döneminde bulunan genç kitlede oluşturduğu ahlaki erozyona dikkat çekti.
Son konuşmacı Kur’an Kursu öğreticisi Betül Dizdar ise çocuklarımıza mahremiyet eğitiminin bir duygu eğitimi oluşuna dikkat çekti. Duygularını tanımasına ve ifade etmesine izin verilen , kendilerine değer verildiğini saygı duyulduğunu farkeden çocuklarda gelişecek olan refleksin hem kendi mahremiyetlerini korumada hem de başkalarının mahremiyetine riayette çok önemli olduğunu vurguladı.
Mahremiyet eğitiminin sınırlarını bilme ve farketme yönüyle şahsiyet eğitiminin bir parçası olduğunu ifade etti.