15.07.2016

YAZ KUR’AN KURSU EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETLERİ

Okulların tatil olduğu dönemde ilgili yönetmelik ve yönerge gereği Başkanlığımızca düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları”  bu yıl 20 Haziran 2016 tarihinde başlayacaktır.  3 Dönem ve 3 Kur esasına dayalı olarak yapılacak olan Yaz Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin amacına uygun,  daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için uygulamaya dair esaslar çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir.

2016 Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esasları ve yaz Kur’an Kursu’nda tüm öğreticilerimize lazım olacak evraklar aşağıda yer almaktadır.  Bunlardan Yaz Kur’an Kursu Takvim Cetvelinin tüm kurslarımızın girişinde vatandaşlarımızın dışarıdan görebileceği uygun mekanlara asılması gerekmektedir. Haftalık Ders Çizelgesi ise hem sınıf içinde öğrencilerin görebileceği hem de kurs yada cami girişlerinde vatandaşlarımızın görebileceği mekanlara asılma lüzumu vardır. Derslerin, Haftalık Ders Planına göre işlenmesi, Ders ve Yoklama Defterlerinin buna uygun doldurulması eğitimin  hedefine ulaşabilmesi için uyulması gereken en önemli esaslardandır. Her öğrenci için ayrı ayrı Kayıt Formu doldurulduktan sonra EHYS üzerinden kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıt Formları ilgili kursta muhafaza edilecektir. Yeni başlayan tüm Geçici Öğreticilerimizin “Aile Durum Bildirimi” ve “Aile Yardım Bildirimi”ni gerçeğe uygun doldurarak müftülüğümüze teslim etmesi gerekmektedir.  Ayrıca tüm personelimizin de aile durumunda değişiklik olması halinde bir ay içinde yeni durum bildirimini idaremize teslimi gerekmektedir.

Mevcut Ders ve Yoklama Defterlerinizi kullanmanız israfın önlenmesi açısından bir değerdir. Defteri bulunmayan öğreticilerimiz diğer tüm materyaller ile beraber defterleri müftülüğümüzden teslim alabilirler.

Yeni öğretim yılının çocuklarımıza ve toplumumuza hayırlı neticeler getirmesini diler tüm mesai arkadaşlarımın özverili ve gayretli çalışacağına olan inacımı belirtir, hepinize kolaylıklar dilerim.

Hüseyin DEMİRTAŞ

İlçeMüftüsü

NOT: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelir testi yaptırarak Genel Sağlık Sigorta pirimlerinin takip edilmesi, Kayıtların ve Tahakkukların belirlenen tarihlerde girilmesi personelimizin kendi sorumluluğundadır.