07.07.2018

BEYKOZ MÜFTÜLÜĞÜ HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Beykoz Müftülüğü Elmalı Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayan 36 Hafızımıza 01.07.2018 Pazar günü Beykoz Ortaçeşme Camiinde “Hafızlık İcazet Merasimi” yapıldı.Merasim saat 10:00 da Elmalı Kur’an Kursu Hocalarımızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Elmalı Kur’an K. Yöneticisi Hulusi IŞILDAK hocamızın bilgilendirici konuşmasından sonra Fatih İlim ve Fazilete Hizmet Vakfı Başkan Yardımcısı Recep ÖZTEKİN hocanın konuşması takip etti.

Beykoz Müftüsü Ali EFE kürsüye gelerek Selamlama ve bilgilendirme konuşması yaptı. Konuşmasında “Bu güzel günde bizleri bir araya getiren Allah’a sonsuz hamd sena ifadesinden sonra Rabbimiz  Ehli Kur’an ile beraber hem Dünya hem Ahiret nimetlerini bizlere nasip etsin” diye söze girerek şöyle devam etti; Elmalı Kur’an Kursu’nun 1968 yılında ilk eğitimini verdiğini ve zaman içerisinde günümüzde 150 öğrencimizle eğitim verirken, bugün 36 Hafızımızın icazet merasimini gerçekleştiriyoruz dedi ve şöyle devam etti; 12 öğreticimizle burada eğitime devam ediyoruz. Lise dönemindeki öğrencileri almıyoruz. Orta kısımda ki öğrencilerle devam edeceğiz.

Bu mecliste bizlere zamanını ayıran Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsilen programımıza katılan Dini Yayınlar Genel Müdürü Sayın Dr. Fatih KURT’a ve İstanbul Müftüsü Muhterem Hocamız Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZve programımıza katılan hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ hocamız konuşmalarında: “Bugün Bizim Mutlu Günümüz” diye söze girdi ve “Kur’an-ı Kerimi ezberleyerek Hafız ünvanlı alan 36 gencimizi tebrik için gerçekleştirdiğimiz böyle bir merasimdeyiz” dedi ve “Kur’an-ı ezberlemek çok şerefli bir iştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti: Allah Resulü(sav) ümmetimin en şereflileri onu ezberleyen hafızlardır buyuruyor. O Kur’an ki okunması, manası, lafzı ve bize sunduğu düsturlarıyla hayat iddiamızdır. İnananlar olarak ona inanmak, onu okumak, onu ezberlemek, onu anlamak ve yeni gönüllere ulaştırmak bizim görevimizdir. Hocamızın programımıza katılımı ve konuşmaları cemaatimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.

Beykoz eski Müftüsü olan Kırklareli Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ kürsüye gelerek Kur’an-ı Kerim’i tecvitli okunmasından çıkan manalara dikkat çekerek örneklerle heyecanlı bir konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen programa katılan Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelerek Din Görevlilerimizi ve Öğrencilerimizi motive edici bir konuşma yaparak şu misali verdi. Dün vefat eden ve bu konuşmadan sonra cenaze merasimine katılacağım Prof.Dr. Fuat SEZGİN Hoca’nın 94 yaşına gelmesine rağmen günde 17 saat çalıştığını ve İslam Âleminin içinde bulunduğu durumunu düşününce dinlenmeye vakit ayıramadığını söylediğini nakletti. Kur’anınhem lafzı hem de manası üzerinde durmamız gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın selamlarını cemaate iletti. Dr. Fatih KURT hocamızın katılımları ve konuşması cemaatimizce ilgi ve takdirle izlendi.

Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel ÇELİKBİLEK kürsüye gelerek böyle güzel hizmetlerin devam etmesi gerektiğini ve bize düşen ne varsa memnuniyetle her an hizmete hazır olduklarını bildirerek Hafızları, Hocalarını ve anne ve babalarını tebrik etti.

Beykoz Kaymakamı Ahmet KATIRCI kürsüye gelerek, Kur’an-ı Kerimi doğru anlaşılması gerektiğini, doğru anlaşılmadığı takdirde 15 Temmuz da olduğu gibi ihanet ve işgal girişimleriyle  karşılaşabileceğimize dikkat çekerek Dinimizi Devletin resmi kurumlarımızdan öğrenmemiz gerektiğini söyledi ve hafızları hocalarını anne ve babalarını ve Beykoz Müftülüğünü tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Beykoz Vaizi Aydın YÖNDEM’in sunumunu yaptığı İcazet Programı Reisül Kurra vekili Habip DUMANGÖZ’ ün duasıyla program son buldu.

Programın sonunda Beykoz Müftülüğü ve Beykoz Belediyesinin Hafızlık İcazetini alan öğrencilerimize ve öğretmenlerine hediyeler takdim edildi. Hap beraber kılınan Öğle Namazından sonra Beykoz Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu.