22.04.2017

Beykoz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri devam ediyor

Beykoz Aile eve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri devam ediyor

Beykoz Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından planlanan kadınlara yönelik hatim faaliyetlerin ikincisi Hasan Yavuz Camii'nde gerçekleştirildi.

Beykoz 3. Bölge Kur’an Kursları ve bölge halkının katılımıyla 13.04.2017 tarihinde yapılan Hatim Programı yoğun ilgi gördü. "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle program, Hz. Peygamber sevgisini ifade, onun örnekliğini anlatma-anlama çabası ağırlıklıydı. Tövbe istiğfar ile başlanıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim, şiir ve ilahiler; yapılan "Hz. Peygamber ve Güven toplumu" konulu sohbet ve dualarla oluşan güzel bir manevi atmosferde devam edildi. Bölge Kur’an Kurslarında yapılan hatimler için dua edildi. Salat-ü Selamlar eşliğinde program tamamlandı.

KYK'da sahabe hanımları tanıtma toplantılarına başladı

Beykoz Müftülüğüne bağlı Aile Dini Rehberlik Bürosu Faaliyetleri kapsamında, Anadolu Hisarı Marmara Üniversitesi Kampüsü Kız Yurdunda öğrencilerle "Sahabe Hanımlar" konulu sohbetler düzenlenmeye başladı. Bu sohbetler Beykoz Aile Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Sehal Deniz Kotan tarafından düzenlenmektedir. "Hanım Sahabenin Rivayetlerinin Değerlendirilmesi" doktora tezi çerçevesinde ulaştığı bilgiler sohbetin kaynağıdır. Pazartesi akşamları yapılan sohbetlerin ilkinde Hz. Peygamber'in amcakızları olan sahabe hanımlar, ikincisinde Hz. Peygamber'e evlilik yoluyla akraba olan hanımlar hakkında konuşuldu. Yetişen neslin Sevgili Peygamberimiz zamanındaki hanımları tanıyarak model alabilmesi hedefine yönelik sohbetler haftada bir devam etmektedir.