22.04.2017

Beykoz’da Kutlu Doğum Coşkusu

Beykoz Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında planladığı faaliyetleri hayata geçirmeye başladı.17.04.2017 Pazartesi günü kitap ve yemek ikramının da olduğu Serbostani Mustafa Ağa Camii’nde İlçe Müftüsü Ali EFE’ninaçılış programıyla başlayan faaliyetler Beykoz Devlet Hastanesi yönetimi ve hastaları ziyaret ederek gül ve kitap dağıtımı, 18.04.2017 Salı günü Beykoz Yerel Basın temsilcileri ile yapılan kahvaltılı bilgilendirme toplantısı ile devam etti. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı engellilerin eğitim gördüğü Beykoz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerinin ilgiyle izlenen programları asıl engelin ilgisizlik engeli olduğunu gösterdi.

18.04.2017 Salı günü ise Beykoz halkı Kavacık Talia Düğün Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK’ın “Hz. Muhammed ve Güven Toplumu” konulu konferansında bir araya geldi. Kurum amirleri, muhtarlar, çok sayıda STK temsilcileri, esnaf, kurum personeli ve kadını erkeğiyle salonu hınca hınç dolduran Beykozlular ALBAYRAK’ı heyecanla dinlediler.Paşabahçe Camii İmam-Hatibi Hasan KOÇAK’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Ali EFE, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup ÖZBEK, Beykoz Kaymakamı Ahmet KATIRCI’nın açılış konuşmalarının ardından konferansa başlayan ALBAYRAK, insanlığın büyük bir bunalımdan geçtiğini, güvenli liman arayanların Ak Deniz’in azgın sularına gömüldüğünü, İslam dünyasının ise güvenlik ihtiyacını karşılayamadığını, batı medeniyetinin ise hiçbir zaman bu ihtiyacı karşılayamayacağını söyledi. Bütün insanlığın ortak umudu olan Türkiye’nin 3 milyon Suriyeliyi bağrına bastığını ve bütün mazlum milletlerin duasına mazhar olduğunu, bu umudun sönmesini isteyenlerin din maskesi altında örgütlenmiş olan FETÖ tarafından 15 Temmuz’da bu millete ihanet ettiğini ama iman dolu göğüsler sayesinde söndüremediklerini, gelecekte bu umudun gerçekleşeceğini ifade etti.

Maverdi’nin güven toplumunun oluşmasını sağlayacak altı önemli kritere vurgu yaparak “bunlar 1-Dinü’l Müttebeun; Sağlam itikat, 2- Sultanu’lKahirun; İyi bir devlet, 3-Adlü’l Şamilun; Herkesi kuşatan mükemmel bir adalet, 4- Toplumun tamamını kapsayan bir güvenlik sistemi, 5- Hısbu’nDaimun; sürekli bir üretim, 6- Emelü’nFasihun; gençlere gelecek umududur. Bu kıstasları sağlayan milletlerin Medeniyet iddiası olabilir. “Kenar-ı Dicle’de bir kurt kapsa koyunu; sorar Adl-i İlahi Ömer’den onu” anlayışı, Ebu Kubeys tepesinden “Şu dağın ardından düşman orduları geliyor desem inanır mısınız?” diye sorduğunda düşmanlarına bile “sen yalan söylemezsin” dedirten bir peygamberin ümmeti olarak bu güven toplumunu ancak yine Müslümanlar tesis edebilecektir. Dünyanın İslam’a ihtiyacı var. Bunun için İslam dünyası rahat bırakılmıyor. Din görünümlü örgütler oluşturularak kötü bir İslam algısı oluşturulmaya ve hem Müslümanlara hem de Müslümanların yaşadığı topraklara ihanet ettiriliyor.” Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin halkımızın bilinçlenmesine vesile olduğunu da ifade eden ALBAYRAK, sözlerini haftanın İslam alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle tamamladı. Program gül ve kitap ikramıyla sona erdi.

Kutlu Doğum programlarının 19.04.2017 günkü adresi ise Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Galip Öztürk Sevgi Evleri oldu. Burada kalan toplam 59 öğrenci İlçe Müftüsü Ali EFE, Şube Müdürü Abdullah GÜLDALİ, İlçe Vaizi Aydın YÖNDEM ve Sehal Deniz KOTAN ile din görevlilerinden oluşan 3 ayrı ekip tarafından ziyaret edilerek hediyeler verildi. Çocukların moral-motivasyonlarının gayet güzel olduğunun gözlemlendiği ziyarette çocuklarla hem tanışma hem de Peygamberimiz-Çocuk ve Güven içerikli kısa bir sohbet gerçekleştirildi. Sevgi evleri Müdürü Kenan ŞAHİN’in refakatinde gerçekleşen ziyaret, ekibimize sorumluluk bilincini hatırlatırken, burada belirli günlerde görev yapan personelimizin çocuklar üzerinde bıraktıkları olumlu etkiyi de görme fırsatı verdi.

Kırk sekiz ayrı etkinliğin planlandığı Kutlu Doğum faaliyetlerimiz ay sonuna kadar konferanslar, ziyaretler, 6500 adet kitap ve 4000 adet gül dağıtımı ve Kur’an Ziyafeti etkinlikleriyle devam edecektir.