07.04.2017

Beykoz'da Bağımlılıkla Mücadele Programları Devam Ediyor

İstanbul Valiliği’nin 2015 yılı "Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde Beykoz Kaymakamlığı koordinesinde Beykoz Belediyesi, Beykoz Müftülüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Beykoz Şubesi işbirliği ile Uyuşturucu ile Mücadele Programları devam etmektedir. 16 hafta sürecek olan programlar serisinin 10 haftası geride kaldı.

Dört ayrı Konferans Salonu’nda planlanan konferanslar Madde Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı konularından oluşmaktadır. İlçe Vaizlerinin refakatinde Beykoz Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarındaki kursiyerlere ve Kur’an Kursu Öğreticilerine uzmanlar tarafından sunum tarzında verilen seminerlere bu güne kadar toplam 2500’e yakın Beykozlu vatandaşımız katılımcı olarak iştirak etti.

Bağımlılıkla mücadelede aileyi bilinçlendirmeyi hedef alan konferanslar serisi Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu ve ardından Elmalı Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda yapılacak olan altı ayrı programdan sonra sona erecek. Programın sonuna kadar 3500 kişi mücadelede bilinçlenmiş olarak toplumda yerini alacak. Dört haftalık eğitimi tamamlamış olan herkese Beykoz Halk Eğitim Merkezi tarafından Sertifika verilecek.

İlçe Müftüsü Ali EFE ve Şube Müdürü Abdullah GÜLDALİ’nın da iştirak ettiği ve insan sağlığı ile bilinçlenmenin önemine dair konuşmalarıyla katkıda bulunduğu programlar katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilmektedir.