19.03.2017

BEYKOZ'DAN HALEP'E 3400 YATAK YARDIMI

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında ülke genelinde toplanan 152 milyon değerindeki yardım Halepli kardeşlerimize ulaştırıldı. Beykoz Müftülüğü tarafından 175 bin TL. Nakdi yardımın yanında “Beykozlu kardeşlik göstersin, Halep’te İnsanlık Ölmesin. Bir yatak Hediyem Olsun” kampanyasında toplanan 170 bin Türk Lirası ile satın alınan 3400 yatak 22.03.2017 Çarşamba günü Halepli kardeşlerimize teslim edilmek üzere Beykoz’dan hareket edecek. Saat 09.30’da Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Lisesi parkından İstanbul İl Müftüsü Sayın Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Beykoz Kaymakamı Ahmet KATIRCI, Beykoz Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Beykoz’umuzun hayırsever insanlarının iştirak edeceği bir programla 6 tır dolusu yatak dualarla uğurlanacak.

Türkiye, açıklanan Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu’na göre, 2015 yılında ABD’nin ardından en çok uluslararası insani yardım yapan ikinci ülke konumundadır. 2014 raporu, Türkiye'nin sınırları dışında yardıma muhtaç insanlara destek vermeye yönelik kararlılığını yansıtıyor. Gayrisafi milli gelirinin %0.21'ine denk gelen 1,6 milyar dolar tutarında gerçekleştirdiği bağış ile Türkiye, rapora göre, "en cömert ülke" konumuna yükseldi. Türkiye, yaptığı yardımların milli gelirine oranı en yüksek olan birinci ülke oldu.

Sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Suriyeli kızın, çizdiği resimle tabutun içinde kendini tasvir ederken, ailesine yazdığı vasiyette, "Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: ’O açlıktan öldü...’ Ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte, ’Biz açız!..’ dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık Cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de Cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim" diyen tüm Suriyeli ve mazlum, yetim çocukların hamisi olan güzel ülkemizin hayırsever insanlarına teşekkür eder, yapılacak programa tüm halkımızı bekleriz.