06.03.2017

BEYKOZ MÜFTÜMÜZ ALİ EFE PERSONELİYLE İLK TOPLANTISINI YAPTI

İlçemiz Müftülüğü’ ne atanan ve 13 Şubat tarihinde göreve başlayan İlçe Müftümüz Ali EFE personeliyle 01.03.2017 Çarşamba günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi. İki ayrı oturumda yapılan toplantının öğleden önceki bölümüneMüftülük Şube Müdürü Abdullah GÜLDALİ, Müftülük Şefi Turgut Yusuf KOTO, İlçe Vaizleri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlarla katıldı.

Rüzgarlıbahçe Camii İmam-Hatibi Mehmet Emin ARSLAN‘nın Kur’an tilavetiyle başlayan toplantıda İlçe Müftümüz Ali EFE Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve bu kurumda görev yapan görevlilerimizin üzerinde ümmetin emanetinin ve sorumluluğunun bulunduğunu, bu sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ali EFE konuşmasına şöyle devam etti: “Dinin ifsadıyla karşı karşıya bulunduğumuzu, dini kavramlarımızın içinin boşaltıldığını, küresel yapının islam toplumunu alt üst ettiğini ve savurduğunu, hoca kisveli insanlardan çektiklerimizi, Daeş ve Pyd’nin el ele verdikleri resmini artık iyi görmeliyiz. Dünyanın içinde bulunduğu bu bunalımdan kurtaracak ve kurulan bu oyunları bozacak yine bizim milletimiz olacaktır. Onun için de vazifemizin namaz kıldırmakla sona ermediğini, FETÖ belasından sonra kurumumuza olan güvenin artışı görevimizi artırmıştır. Bunun için iç yapımızı gözden geçirmeliyiz. Omuz omuza olmak, birleşmek zorundayız. İslam toplumunun içine sokulmak istenen fitne tohumlarına karşı dikkatli olmak zorundayız. İrşat dilimizi gözden geçirmeli, birbirimizi sevmeli ve aramızda ziyaretleşmeliyiz.”

Gündem maddelerinin paylaşılmasının ardından Halep’e Yardım kampanyasının tanıtımı yapıldı. Müftülük olarak Halep’e 3000 sünger yatağın gönderilmesinin hedeflendiği kampanya, 10 Mart tarihine kadar devam edecek.

Toplantının öğleden sonraki bölümü ise Kur’an Kursu Öğreticileriyle yapıldı. Göksu Kur’an Kursu Öğreticisi Hüseyin ÖZER’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı İlçe Müftüsü’nün gündem konuşmalarıyla sona erdi.