16.12.2016

BEYKOZ MÜFTÜMÜZ HÜSEYİN DEMİRTAŞ KIRKLARELİ İL MÜFTÜSÜ OLDU

Beykoz İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ 8 Aralık 2016 Tarihli ve 29912 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İl Müftüleri Kararnamesi ile Kırklareli İl Müftüsü oldu. 07.09.2011 tarihinde Beykoz’da göreve başlayan ve din hizmeti alanında önemli işlere imza atan müftümüz, özellikle Kur’an Kursu hizmeti ile adından söz ettirdi. Açılmasına öncülük ettiği 100’ü aşkın Kur’an Kursu’nda 2016 verilerine göre 170 sınıfta 3000 Beykozlu Kur’an’la buluşuyor. Beykoz halkı ve personeli tarafından sevilen ve sayılan bir tablo oluşturan İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın tayini ilçemiz tarafından buruk bir sevinçle karşılandı. Müftümüz bir taraftan gideceği İl Müftülüğü’nde yapacağı hizmetleri planlarken bir taraftan da veda programlarıyla ayrılmaya hazırlanıyor. Göreve geldiği günden bu yana çalışkanlığıyla, güler yüzlülüğüyle 250 bin nüfuslu Beykoz’da gönüllerin sahibi olan Müftü Hüseyin Demirtaş için, 13.12.2016 tarihinde Beykoz Belediyesi tarafından, İBB Hasır Sosyal Tesisleri’nde bir veda programı tertip edildi.

Toplantıya Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanı sıra İstanbul İl eski Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa ve Emekli Tunceli İl Müftüsü Ömer Kardaş, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Şube Müdürü Mehmet Naci Tuna, İstanbul Müftülüğü Şube Müdürü Sedat Canbaz, Beykoz Müftülük Şube Müdürü Abdullah Güldali, Müftülük Şefi Turgut Yusuf Koto, İlçe Vaizleri Hilmi Tezcan ve Aydın Yöndem, İmam, Müezzin ve Kur’an Kursu öğreticileri ile tüm müftülük çalışanları, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Hüsnü Kolcu ve Yardımcısı Basri Canoğlu, Beykoz Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyeleri, Başkan Yardımcıları Salim Öztürk, Hanefi Dilmaç ve Mahmut Gülbasar gibi isimler de veda töreninde hazır bulundu.

Paşabahçe Camii Uzman İmam-Hatibi Hasan Koçak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerimle açılışı yapılan program Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç’in “Hocamız, Allah’a âşık, vatana âşık ve öğrenmeye âşık”; İstanbul İl eski Müftüsü Mustafa Çağrıcı’nın “Bütün içtenliğimle söylüyorum ki, Hocamız, örnek alınması gereken gerçek bir dosttur”  içerikli konuşmalarıyla devam etti. Kürsüye gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek “Rabbim, yaptıklarına şahit olmayı nasip etti. 5 yıl 2 ay birlikte çalıştık Allah razı olsun… Biz kendisinden memnunuz, razıyız; Allah da razı olsun kendisinden… Hizmetlerde gösterdiği gayret bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bizim de yerel yöneticiler olarak, her gelen kamu görevlisinden tek isteğimiz ve beklentimiz budur: Gayret göstermedir. Gelen kişi eğer kendi görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırsa, bizim ondan başka hiçbir beklentimiz olmaz. Hocam da görevini inanıyorum ki layıkıyla yerine getirdi. Rabbim, yaptıklarına şahit olmayı nasip etti. O bakımdan kendisine sadece şunu söylemek istiyorum: Allah razı olsun diyorum… İnşallah gittiği yerde de Allah kendisine daha hayırlı ve bereketli işler yapmayı nasip etsin… Allah, kendisini daha iyi yerlere gelmeyi nasip etsin… Allah hizmetlerini çoğaltsın; azaltmasın inşallah……” dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ise yaptığı konuşmayla hem duygulandı hem duygulandırdı. Şehitlerin acısını yüreğinde hissettiğini hissettiren Katırcı ülkenin ilerlemesini, kalkınmasını ve dünyada söz sahibi olmasını engellemek isteyen güçlerin çeşitli entrikalarla ülkeye kast etmeye çalıştıklarını, bu entrikalardan olan 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve devamında İlçe Müftüsü Demirtaş ile nöbetlerde gece gündüz beraber olduklarını, başarılı çalışmasından dolayı kendisini tebrik ettiğini ve gideceği yerde başarılar dileğini ifade ederek programın sonunda da kendisine Başarı Belgesi verdi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise Beykoz’da yaptıkları başarılı çalışmalarında en büyük destekçilerinin eşi ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olduğunu belirterek “‘De ki, Ey benim Rabbim: Gideceğim yere beni dürüstlükle sok ve beniçıktığım yerden sıdk ile çıkar. Ve bana bir yardımcı, bir tutanak nasip eyle’ duasıyla hareket ettiğini belirterek, gideceği yeni görev yerinde yapacağı hizmetleri planlamaya başladığını sözlerine ekledi.

İlçe Müftümüz Hüseyin Demirtaş’ın Aralık ayı sonu itibariyle ayrılması beklenirken veda ziyaretleri ve programları da devam etmektedir. Yeni görev yerinde müftümüze etkin, verimli ve başarılı çalışmalar diliyoruz.