15.07.2021

Beşiktaş İlçe Müftüsü İsmail YILDIZ

1970 yılında Balıkesir-Edremit ilçesinde doğdu. Edremit İmam Hatip lisesini 1988 de bitirdi. Diyarbakır Çüngüş ilçesinde 3,5 yıl imamlık yaptı. Sonra Çanakkale yenice ilçesine imam olarak tayin oldu. Aynı yıl Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesini Kazandı. 1997'de ilahiyat fakültesini bitirdikten sonra aynı yıl İstanbul Haseki Eğitim merkezini kazandı. Burada eğitimine devam ederken ramazan ayında Bulgaristan-Kırcaali bölgesinde bir ay vaizlik görevi yaptı.

1999 da hasekiden mezun olduktan sonra Batman-Gercüş ilçesine Müftü olarak tayin oldu. Aynı yıl Kısa dönem askerliğini Diyarbakır Merkezde tamamladı. Daha sonra dört yıllığına Fransanın-Lorient şehrine sosyal yardımcı olarak tayin oldu. Bu görevini tamamladıktan sonra Denizli’nin Çal ilçesine İlçe Müftüsü olarak tayin oldu. Altı yıla yakın burada ilçe müftüsü olarak görev yaptı. 2012 yılı Ağustos ayında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine tayin oldu.

31.12.2013 tarihinde Edirne il Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı. Balıkesir Gömeç Müftüsü iken Beşiktaş Müftülüğüne atanarak 05.07.2021 tarihinde Beşiktaş'taki müftülük görevine başladı.  Arapça ve Fransızca bilen İsmail Yıldız evli ve iki çocuk babasıdır.