24.10.2017

2017 CAMİLER HAFTASI PROGRAMLARI

HANIMLARA YÖNELİK CAMİLER HAFTASI PROGRAMI

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hanımlara yönelik olarak hafta temasının işlendiği "Cami Şehir ve Medeniyet" konulu panel düzenlendi.

Restorasyonu yeni tamamlanan ve ibadete açılan Sultan Abdülhamid Han tarafından yaptırılmış olan Yıldız Hamidiye Camii’nde, moderatörlüğünü ilçe Vaizimiz Ayşe Erdem’in yaptığı panele ilçe Vaizimiz Hamide Erbay, KAGEM İstanbul Şube Koordinatörü Ayşenur Kapusuz, Ihlamur Kız Kur’an Kursu yöneticisi Emine Şamhal ve Merkez Kur’an Kursu yöneticisi Ayşe Eryılmaz panelist olarak katıldılar.

• Merkez K.K. Yöneticisi Ayşe Eryılmaz Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle,
  • İlçe Vaizimiz Hamide Erbay; ‘Mabetler Medeniyeti’ konulu sunumuyla,
  • Ihlamur K.K. Yöneticisi Emine Şamhal; ‘Yitik Medeniyetimizin İzlerini Takip Ederek Yeniden Diriltmek’ başlıklı sunumuyla,
  • KAGEM İstanbul Şube Koordinatörü Ayşenur Kapusuz; ‘Cami Mimarisinde Kültür ve Medeniyet Vizyonumuz’ başlıklı sunumu ve Sinan Paşa Camii mahfelinde 2018 yılı eğitim-kültür ve sanat faaliyetlerine başlayan KAGEM’in çalışmalarını tanıtım konuşmasıyla

panele katkıda bulundular.

• Program İlçemiz Vaizi ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörü Ayşe Erdem’in değerlendirme konuşması

ile tamamlandı.

2017 CAMİLER HAFTASI HUZUREVİ ZİYARETİ

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemizde hizmet veren Etiler Huzurevi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

İlçemiz Başvaizi İsmail Özelbaş, ilçe vaizlerimiz Hamide Erbay, Ayşe Erdem ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Merve Şengün, din görevlilerimiz Musa Delipoyraz ve Tayfun Çimşit’in katıldığı programda Kur’ân-ı Kerim tilaveti, ilâhi-kasîde okumaları, hafta münasebetiyle ‘Cami ve Şehir’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Program sonunda yapılan dua ile ziyaret  tamamlandı.