23.05.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İHTİDA COŞKUSU YAŞANDI...

Kazakistan kökenli bir ailenin ferdi olan Anastassiya ZAMYATİNA, Müftülüğümüze gelerek Müslüman olmak istediğini ifade etti. İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK misafirlerini makamında kabul ederek, İslâm dininin iman esasları ve ibadetler ile ilgili bilgi verdi ve mühtedi Anastassiya ZAMYATİNA, Müftülüğümüz Şefi Reşit CANIBEK ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Selahattin TÜRK'ün şahitliğinde Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu ve Asya ismini aldı. Anastassiya ZAMYATİNA'ya İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK, İslâm dinini tercih sebebini ve İslâm dini ile ilgili düşüncelerini sordu. Anastassiya ZAMYATİNA; Kazakistanlı olduğunu, zihnindeki bir çok soru işaretinin cevabını İslâm’da bulduğunu, İslâm dinini araştırdıktan sonra arkadaşlarının telkinleriyle Müslüman olmaya karar verdiğini ve şu an Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

İlçe Müftümüz Yılmaz KÜÇÜK, Anastassiya ZAMYATİNA ve beraberindekileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine temel İslami konularda yardımcı olması ve kaynaklık etmesi amacıyla Kur'ân-ı Kerim ve Meâli, Dinim İslam kitabı ile beraber kaynak kitaplar hediye etti.