11.11.2019

"Peygamberimiz ve Aile" Konferans

2019 yılı Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız himayelerinde "Peygamberimiz ve Aile" teması çerçevesinde Ülkemiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda ilçemiz müftülüğü olarak ilçemiz genelinde, gençlerimizde ve vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla haftanın önemi belirlenen tema çerçevesinde birtakım etkinliklerle anlatılmaya çalışılmıştır. Etkinlikler kapsamında, ilçemiz Mehmet Emin Saraç Kültür Merkezinde Prof Dr. Mustafa AĞIRMAN'ın konuşmacı olarak katıldğı "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans programı 9 Kasım Cumartesi günü düzenlenmiştir.

Program;  İlçe Kaymakamı Uğur TURAN, Arnavutköy Müftüsü Abdulkadir Boşal, personel ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla, Başakşehir Merkez Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlamıştır. İlçe Müftüsü Necdet Arman ve ilçemiz Kaymakamı Uğur Turan'ın selamlama konuşmalarının ardından Prof Dr. Mustafa Ağırman; Peygamber Efendimizin aile örnekliği, günümüz aile yapısının nasıl olması gerektiği, aile bireylerinin birbirlerine karşı yaklaşımları, ailede çocuk eğitimi vb. konularda  değerli tespit ve bilgilerini aktarmışlardır. Program, konferansın ardından ilçe Kaymakımı'nın konuşmacmıza çiçek takdimiyle son bulmuştur.