10.06.2016

Abdurrahman BİNBİR

1957 yılında Bayburt Arpalı beldesinde doğdu. İlkokul ve İmam Hatip Lisesini Ankara’da bitirdi. Bu yıllarda Ankara vaizlerinden İsmail Kaymak ve Seyfullah Kotanoğlu Hoca Efendiler’den Arapça dersleri aldı. Aynı zamanda Amerikan Kültür’e devam ederek dört kur İngilizce derslerine devam etti. İstanbul’da Bacağı Kesik ismiyle maruf İsmail Hoca Efendi’den talim dersleri aldı.

1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına intisap ederek İstanbul-Zeytinburnu Müftülüğü’nde Kur’an Kursu öğreticisi olarak göreve başladı. 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Hadis-Tefsir bölümünden mezun oldu. Bu yıllar arasında; Ali Fikri Yavuz Hoca Efendi’nin Arapça, Sadrettin Yüksel Hoca Efendi’nin Usûl, Dr. Ali Özek Hoca Efendi’nin Tefsir ve Mehmet Savaş Hoca Efendinin Fıkıh derslerine devam etti. 1983 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 9 ay süreli açmış olduğu yabancı dil - ingilizce kursunu başarıyla tamamladı.

1985 yılında Bitlis-Ahlat ilçesine Müftü olarak atandı.1988 Bolu-Gerede, 1990 Ankara-Kızılcahamam, 1992 yılında İstanbul-Güngören, Eminönü ve Sarıyer ilçelerinde Müftülük yaptı. 2002’de Ankara-Sincan Müftülüğüne atandı. 2003 yıllında Çankaya Müftüsü olarak göreve başladı. 2011 yılında atandığı İstanbul İl Müftü Yardımcısı görevine halen devam etmektedir.
Evli üç çocuk babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.