05.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferans Programı

İlçemiz Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemiz Mehmet Emin Saraç Kültür Merkezinde 4 Ekim Salı günü “Cami ve Kitap” konulu konferans programı düzenlenmiştir.

İlçemiz de ikamet eden şehit ve gazi yakınlarının, ilçemiz muhtarlarının, ilçemiz Belediye Başkanlığının, İlçemiz kamu kurum müdürlüklerinin, Müftülüğümüz personel ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programa, Başkanlığımız Hac ve Umre Daire Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa SOYKÖK konuşmacı olarak katılmıştır.

Hoca Ahmet Yesevi Camii İmam Hatibi Mustafa GİDEN’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Remzi PEHLİVAN selamlama konuşmalarını yapmıştır. Ardından Diyanet işleri Uzmanı konuşmacı Mustafa SOYKÖK, “Cami ve Kitap” konusu çerçevesinde işlenen konferansında, camilerin hayatımızdaki yeri ve önemi, camilerin namaz kılınan mekânlar olmasının dışında ilim merkezleri olduğunun, olması gerektiğinin ve bunların dışında camiler ve din görevlilerinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıklarının önemine dikkatleri çekmiştir. Konuşmalarında kitap okumanın hayatımıza etkileri ve önemine değinmiştir.

Program sonunda 15 Temmuz gecesi ağır hakarete uğrayan personele ve “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren personele “Teşekkür Belgesi” verildi.

Katılımlarından dolayı başta konuşmacı Mustafa SOYKÖK’e, Şehit ve Gazi yakınlarına, Belediye Başkanlığımıza, Kamu Kurum Müdürlüklerine, ilçemiz Muhtarlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.