17.05.2018

Engellilerle İftar Buluşması

10-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında "Engelliler Haftası" olması nedeniyle bu hafta İstanbul Müftülüğü ve Başakşehir Müftülüğümüzce çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde oluşturulan Engelliler Koordinatörlüğü, İlçemizde İstanbul İl Müftülüğü'nün koordinasyonunda Müftülüğümüz Engelliler Koordinatörlüğü kurulmuş, bu kapsamda Müftülüğümüz çalışmalarını yürütmektedir.

İstabul Müftülüğü ve Başakşehir Müftülüğü'nün işbirliği ile; İstanbul'un bütün ilçelerinin katılımıyla, 500 kişinin katıldığı, Başakşehir 4. Etapta bulunan Aygüller Restorantta "Engellilerle İftar Buluşması" programı düzenlenmiştir.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz adına İl Müftü Yardımcıları'nın katıldığı program; Hoca Ahmet Yesevi Cami İmam Hatibi Ercan Kiraz'ın Kur'anı Kerim Tilaveti başlamıştır. Kur'anı Kerim Tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan davetlilere kısa bir selamlama konuşmalarının ardından iftar yemeğine geçilmiştir. Yemek sonrası İl Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar misafirlere konuşma yapmıştır. Işıldar, dünya nimetleri yanında şükrün önemine ve bu şükrün edasının büyük bir kısmının israftan kaçınmakla yerine geleceğini ifade etmiştir. Konuşmalarına, tüm İslam alemi için bu seneki Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisiyle son veren Işıldar, yapmış olduğu yemek duasının ardından tüm katılımcılara teşekkür etmiştir.