01.02.2020

Gençler Camiye Koşuyor Namazla Buluşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ‘’ Camiye Koşalım Namazla Buluşalım ‘’ projesi kapsamında yürütülen çocuklar ve gençlere yönelik çalışma ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde bulunan bütün camilerimizde de 18 Ocak 2020 günü Sabah Namazı ile başladı.
Eğitim ve Öğretime ara verilmesiyle birlikte Türkiye genelinde başlayan etkinlik; çocukların ve gençlerin vakitlerini camilerimizde geçirmelerini, camiyi sevme ve dini değerlerini öğrenmelerine yardımcı olma amacı taşımaktır. Dini ve manevi aidiyetlerinin gelişmesi için ilçemizde bulunan camilerde etkinlik çerçevesinde buluşan yaklaşık bin civarı öğrenciye projenin sonuna yaklaşıldığı şu günlerde camilerimizde düzenlenen programlarla aldıkları puana göre çeşitli hediyeler verilmekte. Bazı camilerimizde düzenlenen programlara İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN de katılarak öğrencilere hediyelerini bizzat kendisi vermektedir.
İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN bu programlarda yaptığı konuşmada; Evlatlarımızın manevi hassasiyetini arttırarak, onlara ibadet bilincini aşılamak ve Camilerde cemaatle namaz kılma alışkanlığını kazanmalarını sağlamak için başkanlığımızın organize ettiği bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Evlatlarımızın, dinimize ve toplumumuza faydalı birer birey olarak yetişmeleri adına camilerimizde gerçekleştirdiğimiz bu programlar gençlerimizin cemaat ortamında daha fazla zaman geçiremelerine, peygamber efendimizin mabet merkezli oluşturduğu sosyal hayatı öğrenerek, değerlerini muhafaza etmelerine katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ‘ Yüce rabbimizden, birliğimizi ve beraberliğimizi daim etmesini niyaz ederek, Çocuklarımızın ve gençlerimizın hayırlı bir ömür geçirmelerini diliyorum.’’ dedi.
‘’ Camiye Koşalım Namazla Buluşalım ‘’ projesi 2 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecektir.