23.01.2020

Mateusz Adrian CHOJNACKİ Müslüman Olarak Kerim Adını Aldı

İlçemizde ikamet eden
Araştırmaları sonucunda İslamiyet’i seçen Polonyalı Mateusz Adrian CHOJNACKİ için İlçe Müftülüğümüzde İhtida töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen İhtida töreninde Mateusz Adrian CHOJNACKİ, İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.
İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN’ün Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimde CHOJNACKİ’ye Müftü Gün, İslamiyeti seçtiğin şu andan itibaren geçmişte işlenen günahların tamamen yok olduğunu, tertemiz bir hayatın kendisini beklediğini, yeni hayatının hayırlı olmasını, bundan sonra mensubu olduğu islam dininin iman esaslarını öğrenmesi ve hayatına tatbik etmesi gerektiğini söyleyerek İslamın ve İmanın şartları hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslamiyete giren Mateusz Adrian CHOJNACKİ, Kerim ismini aldı.
İhtida merasimi İlçe Müftüsü Hüseyin GÜN’ün, şehadet getirerek Müslüman olan Mateusz Adrian CHOJNACKİ’e (Kerim’e) başkanlığımızın yayınlarından Kur’an-ı Kerim, ilmihal ve Peygamberimizin Hayatını anlatan kitap hediye etmesiyle sona erdi.