06.01.2020

Sağlam Temeller Üzerine İnşa Edilen Toplum İçin Aile Kurumu Semineri Verildi

İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bünyesinde sürdürülen “Evliliğe İlk Adım” isimli seminerin kapanış programı Mimar Sinan Cami Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yeni yuva kuracak olan ve yeni evli çiftlere yönelik olarak gerçekleşen seminer yaklaşık 4 hafta sürdü. Kapanış programı, Mimar Sinan Camii imam Hatibi Faruk ÇAYCI’nın Kur’an-i Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Vaizi Cennetiye TOKMAK’ın selamlama konuşmasıyla devam eden programda geçmişten bugüne yapılan çalışmaların özeti dinleyicilere aktarıldı. Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek başlığı altında çiftlere aile yapısı, aile dayanışması ve ailede karşılaşılabilecek problemlerle ilgili çözüm önerilerinde bulunuldu.

Programda İstanbul Müftü Yardımcısı Halime YILDIZ, “Tüm Derdimiz Aile” başlıklı bir sunum yaptı. Nikah konusuna, günümüzdeki evliliklere ve anne baba adaylarına yönelik tavsiyelere değinen YILDIZ,  aile kurumunun sürdürülebilmesi için evli çiftlerin birbirine karşı sevgi, saygı, güven ve hoşgörü ile yaklaşmalarını tavsiye etti. Bu kutsal müessesenin Allah’ın rahmetine dûçâr olabilmek adına ayakta tutulması gerektiğini ve ahiret hayatına uzanan ebedi saadet yoluna ulaşmak adına bir vesile olduğunu söyledi.

Programın son bölümünde İlçe Vaizi Sema EZBER, ebeveynlerin çocuklar üzerindeki sorumlulukları ve çocuklara saygı ve sevginin aşılanabilmesi adına  “Çocukla Şenlenen Yuvalar” isimli seminerin sunumunu gerçekleştirdi.Program sonunda seminere katılan çiftlere seminere katılım belgesi ve hediyeler verildi.