20.10.2019

Hafızlarımızın Gurur Günü

İlçe Müftülüğümüze bağlı Geylani Kur’an Kursu öğrencilerinin hafızlıklarını tamamlamaları nedeniyle, öğrencilerimize 18.10.2019 tarihinde Akşemsettin Camiinde İcazet programı düzenlendi. Düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ, İlçe Müftümüz Yunus ACAR, Müftülük Şube Müdürümüz Ramis KOÇ, Öğreticiler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Program Kursumuzun daha önceki dönemlerdeki hafızlarımızdan olan ve aynı zamanda Genç Osman Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Resul AKBULUT ve Aksaray Atasay Camii İmam Hatibi Hafız Osman Bedrettin KAYMAKÇI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerimin akabinde kürsüye gelen İlçe Müftümüz Yunus ACAR açılış konuşması yaptı. İlçe Müftümüz ACAR konuşmasında düzenlenen programa teşriflerinizden dolayı teşekkür ederim. Genç hafızlarımızı tebrik ediyorum. Hayatlarının en hareketli çağında birçok şeyden ödün vererek çalıştılar, çabaladılar ve en sonunda Allah-u Tealanın kitabını ezberleyerek hafız olma şerefine nail oldular. Mevlam bu kardeşlerimize hafız olarak yaşamayı, bildikleriyle amel etmeyi nasip eylesin. Sonrasında hafız yavrularımızın ailelerini tebrik ediyorum. Bir anne baba için evladını hafız yapabilmek çok zor ve meşakkatli bir iştir. Çünkü anne-baba için evlattan ayrı kalmak zordur. Evladın anne babasından da ayrı kalması çok zordur. Ama bu hafızlarımız ve aileleri bu zoru elhamdülillah başardılar. Hafızlarımızın hocalarını özellikle kutluyorum. Gece gündüz demeden bu yavrularımızı kendi yavruları gibi görüp, belki de kendi çocuklarından ve ailelerinden bile fazla zaman ayırarak bu kardeşlerimizin hafızlık eğitimlerini tamamladıkları için görevli kardeşlerimizi de özellikle tebrik ediyorum dedi.

İlçe Müftümüzün konuşmasından sonra Hafız Adem AKBAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyenleri mest etti.

Son olarak kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DİNÇ bir konuşma yaparak hafız kardeşlerimizi ve ailelerini kutladı ve hafızlığın öneminden bahsetti.

Son olarak hafızlığını tamamlayan öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden sonra öğrencilere protokol üyeleri tarafından hafızlık belgeleri verildi. Program yapılan dua ile sona erdi.