30.04.2018

Şırnak şehidi Sedat Mekan, Bahçelievlerde son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak Bestler-Dereler Kurtdağı üs bölgesine PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Sedat Mekan, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören mangası ile cenaze namazının kılınacağı İstanbul Bahçelievler'deki Kuba Camisi'ne getirildi. Öğle namazına müteakiben düzenlenen cenaze törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erden, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçeleivler Kaymakamı İlker Arıkan, Bahçelieveler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, askeri yetkililer, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Taziye konuşmasını Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptı. Cenaze Namazını İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erden kıldırdı. 20 yaşındaki şehit Mekan'ın naaşı cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.