01.12.2017

Şirinevler Ulu Camii'nde Mevlid-i Nebi Kandili

29 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 18:30’da Bahçelievler İlçe Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’nin katılımıyla Şirinevler Ulu Camide Mevlidi-Nebi coşkuyla kutlandı. Program akşam namazını müteakip Şirinevler Ulu Camii Baş İmam-Hatibi Abdulvahit AVCI’nın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Şirinevler Ulu Camii Müezzin-Kayyımları Bahattin TELLİOĞLU ve Halim DAĞLI’nın okuduğu Mevlidi şerif, ilahiler ve kasidelerle devam etti. Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ, programda yaptığı konuşmada “Yüce Allah’ın insanlığa lütuf ve merhametinin bir tecellisi olarak Hz. Muhammed Mustafa (SAV) son peygamber olarak göndermiştir. Ayrıca Kur’an onun hayatını yaşanabilir en güzel model olarak takdim etmekte ve kendisini örnek almamızı istemektedir. Onun hayatının kronolojik olarak değil, hayatının örnek alınmasını, güzel ahlakını ve öğretilerini davranışlarımıza rehber yapmamız gerektiğini ifade ederek, Kur’an-ı Kerimden seçilmiş ayetlerle örnekler vererek sohbetini tamamladı. Katılımın yoğun olduğu program Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk BİLGİLİ’nin yaptığı duayla son buldu.