18.06.2019

“2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı”

Bağcılar’da “Yaz Kur'an Kursları” açılışı için program düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerde ve Kur’an kurslarında milyonlarca çocuk Kur’an eğitimine başladı.
Ülke genelinde yaklaşık 90 bin cami çocuk sesleriyle yankılandı.
Bağcılar Müftülüğü’n de “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenledi.
Açılış programının ardından Bağcılar’da 89 Cami,54 Kur’an Kursu ve 27 Bilgi Evi kapıları çocuklar için açıldı.
Bağcılar Çiftlik Demircan Camii’nde düzenlenen açılış programına Bağcılar Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI, İlçe Protokolü, İlçe Müftü Vekili Kamil ABDULLAHOĞLU, Şube Müdürü Mahmut UZUN din görevlileri, aileler ve öğrenciler katıldı.
Çiftlik Demircan Camii Müezzin Kayyımı Süleyman AKPUNAR’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftü Vekili , şunları kaydetti:
“17 Haziran - 09 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve Müftülükçe uygun görülen mekânlarda 2 dönem halinde uygulanacak olan Yaz Kur’an Kursları, yavrularımız sayesinde şenlenecek. Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımız için yazın yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden bir tanesidir. Evlatlarımızın kişiliklerinin oluştuğu bu yaşlarda Yaz Kur’an Kurslarına devam etmelerini çok önemsiyoruz. Bilimsel verilere göre bu yaşlardaki kazanımlar ömür boyu devam eder. Yavrularımız bu yaşta Allah’ın kelamı ve Peygamber Efendimizin sünneti ile tanışarak temel dini bilgilerden istifade edecek,  güzel ahlak sahibi olmanın yollarını öğrenecekler. Yaz boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde açılan Yaz Kur'an Kurslarının bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun Ahlâkı Kur’an Olsun" sloganıyla başladığını ifade ederek Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi. Çocukların her yıl yaz döneminde iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli-manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhâl oldukları, “Bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren öğrencilerimize, hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Programda çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.