16.05.2017

İstanbul Müftülüğü’nden Engelsiz Boğaz Gezisi

İstanbul Müftülüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla 85 Kur’an kursu öğrencisi, hocaları ve yakınlarına yönelik olarak bir Boğaz gezisi düzenledi.İstanbul Müftülüğü’nün hayata geçirdiği “İstanbul Din Görevlileri/Gönüllüleri Engelleri Aşıyor” projesi kapsamında düzenlediği “Engelsiz Boğaz gezisi” isimli etkinlik, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an tilavetiyle başladı.İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) engellilere karşı çok duyarlı olduğunu, başkanlığın 2012’de uygulamaya konulan “Engelsiz Cami ve Engelsiz İbadet” projesiyle binlerce caminin statüsünü değiştirerek, engellilerin erişimine açık hale getirdiğini belirtti.

İstanbul Müftülüğü’ne bağlı çok fazla Kur’an kurslarında çok fazla görme veya işitme engelli hocalar bulunduğunu da belirten Yılmaz, “Her biri sağlıklılardan daha fazla bir şekilde koşuşturmaya devam ediyor” diyerek teşekkür etti.

Bağcılar İlçe Müftülüğümüze bağlı Hz.Osman Kız Kur'an Kursunda öğrenim gören görme engelli öğrenciler ile yine Görme Engelli Kurs Hoası Reşide KARA'nın da katıldığı gezi programında Engelli öğrenciler tarafından ilahilerin seslendirildiği tur, Eminönü İskelesinde son buldu.