10.05.2017

2017 RAMAZAN

Onbir ayın Sultanı olan Ramazan ayı; birlik, beraberlik,yardımlaşma,dayanışma ve Kur’an  ayıdır.Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini  içerisinde barındıran Ramazan ayı günahlardan arınma  ayıdır. Tutmuş olduğumuz Oruçlarla kardeş olmanın sıcaklığını kalplerimizde hissettiğimiz Ramazan günleri; toplumsal hayatımıza olumlu etki yaparak bireysel değil de bir bütün olarak hareket etmemizi sağlar. Oruç, kişiyi kötülüklerden uzaklaştırır. Nefsin arzularına karşı bir kalkan görevini yapar. Hz. Peygamber (SAV) Efendimiz bu konuda; “Oruç bir kalkandır. Sizden biriniz oruç tutuğu gün kötü söz söylemesin ve bağırıp çağırarak huzursuzluk çıkarmasın. Şayet kendisine birisi söver yahut onunla kavga ederse “ben oruçluyum.” desin diye buyurmaktadır.”Oruç insanlara açlığın ne olduğunu öğretip;muhtaçlara yardım etme bilinci kazandıran bir ibadettir. Fitre,zekat ve sadakaların verildiği bu ay; müslümanları hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve yoksulu gözetmeye yöneltir.

Bu bağlamda; Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfınca bu yıl Zekat,Fitre, Sadakalarınız alınıp; Ülkemiz ve  İslam Coğrafyasında ki yoksul ve fakirlere,ihtiyaç sahiplerine güvenli bir şekilde ulaştırılacaktır.

Bizde Bağcılar Müftülüğü olarak siz değerli vatandaşlarımızın Zekat,Fitre,Fidye ve Sadakalrınızı Türkiye Diyanet Vakfı Bağcılar Şubesi’nin T.C ZİRAAT BANKASI BAĞCILAR ŞUBESİNDEKİ  TR59 0001 0013 5900 0019 7550 53 Nolu İBAN Numarasına yatırdığınız takdirde EMİN ve GÜVEN’li bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızı tebrik eder siz ve ailenizle birlikte Kadir Gecesine ve Bayrama erişmenizi Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Musa UZUN

Bağcılar Müftüsü

Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılmak Üzere ŞARTLI BAĞIŞ-ZEKAT,FİDYE,FİTRE ve SADKALRINIZ için Hesap Numaramız.

Türkiye Diyanet Vakfı Bağcılar Şubesi Hesap Numarası

T.C.ZİRAAT BANKASI BAĞCILAR ŞUBESİ