04.11.2019

"Avcılar Yetimine Sahip Çıkıyor" Programı

TEŞEKKÜRLER AVCILAR "AVCILAR YETİMİNE SAHİP ÇIKIYOR"

Avcılar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Avcılar Şubesi olarak 2017 yılında ilk defa başlattığımız ve her yıl artarak devam eden yetimleri himaye etme projemiz Avcılar'ın hayırsever halkının sahiplenmesiyle bu yıl 538 yetime ulaştı.

Cami ve Kur'an Kurslarındaki din görevlilerimiz tarafından halkımız bu kampanyaya davet edilmiş ve cemaatimiz hayırda birbirleriyle yarışmışlardır. Her bir camimizin, her bir Kur'an Kursumuzun yetimleri ve onları himaye eden hayırseverleri bulunmaktadır. Yetimlerimizin tamamı öğrencidir. Eğitim Öğretim süresince 9 ay boyunca 100 TL'den aşağı olmamak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Avcılar Şubesi tarafından yetimin ailesinin hesaplarına yardımlar ulaştırılmaktadır.

Bu cümleden olmak üzere; 2017-2018 Eğitim öğretim yılında 416 yetime hamilik yapılmış ve halkımızın emanet ettiği 320.765 TL kendilerine ulaştırılmıştır. 2018-2019 Eğitim öğretim yılında 509 yetime yine halkımızın emanet ettiği 460.000 TL kendilerine teslim edildi. 2019-2020 Eğitim öğretim yılında şu an 538 yetim aziz halkımız tarafından himaye edilmektedir. Bu yıl bu öğrencilerimize de yıl sonu itibariyle 513.900 TL yardım ulaştırılmış olacaktır.

Yetimi himaye etmede ilk 3'e giren camilerimiz ise:
1. Avcılar Merkez Ulu Cami: 140 Yetim
2. Avcılar Naim’e Hanım Cami: 79 Yetim
3. Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Cami: 42 Yetim

02 Kasım 2019 Tarihinde Merkez Ulu Cami Davet ve Toplantı Salonunda değerli öğrencilerimiz ve kıymetli aileleriyle sabah kahvaltı sofrasında bir araya geldik. Programa başta İstanbul Müftümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Avcılar Kaymakamı Sayın Kemal İNAN, Büyükçekmece Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ, Daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri, AKSEV Yönetim Kurulu Başkanı İrfan BOZKURT ve kurucu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarlarımız, basınımızın güzide mensupları, Din görevlisi meslektaşlarımız, yetim ve aileleri katılım sağladılar.

Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Bekir DERİN ve İlçemiz Kaymakamı Kemal İNAN'ın konuşmalarının ardından, İstanbul Müftüsü Prof Dr Mehmet Emin MAŞALI konuşmasında “Dünyayı yöneten ‘Bir eli yağda, bir eli balda’ insanlardan kimseye bir yarar gelmediğini, tarihin gidişine yön verenlerin çileli bir yaşam sürdürdüğünü anlatırken, “Peygamberler bunların başındadır. Çileli hayat sürmüş insanlar hayatın zorluklarını bilir ve onlarla mücadele etmeyi başarırlar. Bugün çocuklarımıza her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz. Ama bu eğitim açısından çok da iyi bir şey değil, ‘Çocuklarımız sıkıntı çeksin anlamında söylemiyorum ama her istediğini erişmiş bir insanın mutluluğu yakalaması diye bir şey söz konusu değil” dedi.

Büyükçekmece Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ'ın yaptığı dua ile sona ermiştir.  Program sonunda katılımcılara Müftülüğümüzce hediye takdimi yapıldı.