11.01.2022

Arif YEŞİLOĞLU

Arif YEŞİLOĞLU Arnavutköy İlçe Müftüsü

1967 yılında Sinop Durağan’da dünyaya geldi. 1973 yılında ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etti. 1979 yılında Beyoğlu Halıcıoğlu semti Muallim Cevdet İlkokulunu, 1983 Halıcıoğlu Abdüsselam Kur’an Kursu'nda Hafızlığını, 1990 yılında İstanbul (Fatih) İmam-Hatip Lisesini bitirdi. İmam-Hatip Lisesi yıllarında özel Arapça dersleri aldı. Şişli Osmanbey’de 2.5 yıl fahri İmam-Hatip olarak görev yaptı.
1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Bursa İnegöl’de İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1996 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulunu birincilikle bitirerek dikey geçiş ile Bursa İlahiyat Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu.
2000 yılı askerlik dönüşü İstanbul Haseki Eğitim Merkezini kazandı. İhtisas eğitimi devam ederken Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa İlçelerinde Vaaz ve İrşat hizmetlerine devam etti. 2003 yılında Haseki mezuniyeti ile birlikte Samsun Vezirköprü İlçesine Vaiz olarak atandı.
2005 yılında İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak Doğu hizmeti için çekilen kura ile Diyarbakır Dicle İlçe Müftülüğü'ne atandı. 2007 yılında naklen tayin ile Karabük Eflani İlçe Müftülüğü'ne atandı. 2010 yılında naklen tayin ile Tekirdağ İli Şarköy İlçe Müftülüğüne atandı.
Yaklaşık 7 yıllık hizmetin ardından 2017 yılı sonu Bursa İli Kestel İlçe Müftülüğü'ne naklen tayin oldu. Buradaki dört yıllık görevinin de ardından  Arnavutköy İlçe Müftüsü olarak atanan YEŞİLOĞLU halen burada  görevine devam etmektedir. Müftü Arif YEŞİLOĞLU Arapça ve İngilizce bilmekte olup Evli ve 3 çocuk babasıdır.