08.07.2013

ARNAVUTKÖY MÜFTÜSÜNÜN BAYRAM MESAJI

Evveli Rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına kavuşmuş bulunuyoruz.

Bizleri çok feyizli ve bereketli olan Ramazan ayına kavuşturan yüce Allah’a binlerle hamd, onun sevgili Rasülune de salat ve selam olsun.

Her yıl Ramazan ayında bir konu belirleyerek kaybolmaya yüz tutan değerleri yeniden toplumun gündemine taşımayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2013 yılı Ramazan ayında   “Helal Kazanç - Helal Lokma” konusu merkeze alınarak, el emeğinin, göz nurunun, alın terinin önemine vurgu yapılarak, aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslâmî değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekililip, toplumda helal kazanç - helal lokma bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenecektir.

Ramazan ayının diğer aylara göre üstünlüğü bu ayda insanları karanlıktan aydınlığa, delaletten hidayete kavuşturan yüce kitabımız Kur’anın bu ayda indirilmeye başlanmış olması ve bu ayın içerisinde bin aydan daha hayırlı olan mübarek “Kadir Gecesi”nin bulunmasıdır.

Ramazan ayı oruç ayıdır. Bu aya sağlıklı olarak erişen Müslümanlar oruç tutacaklar. Nitekim Canab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı."  (Bakara 183).

Yüce Allah Kur’an-ı Kerimde, " (O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır.” buyuruyor.(Bakara 185)

Bu ay yardımlaşma ayıdır. Bu ayda zekat ve fitrelerimizi ve her türlü yardımlarımızı fakir kardeşlerimize vermekle onları sevindirir, sıkıntılarını hafifletiriz.

Bu ayda diğer zamanlardan farklı olarak teravih namazlarını kılar camilerimizde apayrı heyecan yaşarız.

Sevgili Peygamberimiz faziletine inanarak sevabını Allah dan umarak bu ayda oruç tutanların ve teravih namazı kılanların günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir.

Bu ayın faziletinden istifade edebilmek için şuana kadar olan kötü alışkanlıklarımız var ise onları terk etmeli, hatalarımıza ve günahlarımıza tevbe etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü davranıştan uzak kalmalıyız. Fakir ve fukarayı yardımlarımızla sevindirmeliyiz. Birbirimizi, yakınlarımızı ziyaret ve tebriklerimizle Ramazan-ı Şerifi kutlamalıyız.

Dünyadaki bilhassa Afrika kıtasındaki  İslam Ülkelerinde açlık çeken kardeşlerimizin  acılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla  yapılan çağrılara iştirak etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam Aleminin ve halkımızın mübarek Ramazan ayını tebrik eder, bu ayın milletimizin birliğine ve dirliğine vesile olmasını tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız namazlarımızı vereceğimiz fitre ve zekatlarımızı kabul buyurmasını yüce Allah dan niyaz ederim.

Muhammet Lütfi ÖKSÜZ
                                                                                      Arnavutköy İlçe Müftüsü