01.03.2017

Arnavutköy Müftülüğünde ''İhtida'' Merasimi Düzenlendi

Arnavutköy İlçe Müftüsü Bahri ŞAMAT’ın başkanlığında 27.02.2017 Pazartesi günü gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Hindistan  uyruklu RAHUL SEHGAL    kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müftülüğümüze Müslüman olmak için müracaat eden Rahul Sehgal, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Rahul Sehgal’ın ihtida merasimine eşi,kayınvalidesi,İlçemiz Murakıbı Şükrü YILMAZ,ve Şef Kemal KURU iştirak ettiler.

Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İlçe Müftüsü Bahri ŞAMAT,ın İslam Dininin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Rahul SEGHAL’ın kelime-i şehadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İlçe Müftümüz Bahri ŞAMAT, Rahul SEGHAL ve eşi Gülden İNALTEKİN'in isteği ile dini nikahlarını kıydı.Programın ardından İlçe Müftümüz Müslüman olan ve yeni adı Ahmet olan kardeşimize  ihtida belgesini ve hediyesini takdim etti.