06.05.2018

Sarıyer’de Cami- Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında,  Hisarüstü Nafi Baba Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Hisarüstü Nafi Baba Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi.

Namaz sonrası cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, “İnsanoğlunun bir inançla tanıştıktan sonra en büyük derdi kendisine uygun sosyal ve manevi bir çevre kurabilmektir. Bu çevreyle birlikte insan kendi değerlerini muhafaza edebilir ve onu yeni nesillere aktarma imkânı bulur. Allah Resulü (SAV) 23 yıllık nübüvveti sonunda yaşadığı şehirleri, bölgeyi ve ülkeyi İslam’la şereflendirmiştir. Biz de insanız, kendi devamımızı çocuklarımızda ve nesillerimizde görüyoruz. İnandığımız değerleri nesillerimize ve çocuklarımıza aktarmak derdindeyiz. Bu ilahi emanet bizimle beraber sonlanmasın, sonraki nesillerimizle devam etsin istiyoruz” dedi.

Günümüzde insanların cep telefonlarıyla sanal dünya kurduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Ama bu sanal dünya insanın dokunma ve konuşma ihtiyacını karşılamıyor. İnsanlar kendi evinde yalnızlaşıyor. Anneler ve babalar çocuklarıyla artık evin içinde mesajlaşıyor. Yalnızlaşan ve birbirinden kopan insanlar haline geldik. Her şeye rağmen insanoğlu dokunmaya, konuşmaya ve iletişimde olmaya ihtiyaç duyar. Bundan motivasyon ve enerji kazanan, sinerji oluşturan bir yapıya sahiptir. Bu yapının da oluştuğu mekanlar mabetlerdir, camilerdir, mekteplerdir, ailedir ve evdir.  Gençlerimizin çevremizdeki varlığı bizim için büyük motivasyon oluyor. Ağaç dalıyla gürler. Bir ağacın gövdesi olabilir ama dalı ve yapraklarıyla ses çıkarır. Bu toplum ağacında; kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımızla birlikte ağacız. Onlar olmadığı zaman yapraksız bir ağaç gibi oluruz. Yapraksız ağacın bir anlamı olmaz. O yüzden bu cami buluşmalarını önemsiyoruz. Dolayısıyla gençlerimizi camiye getirmenin bir yolunu bulmalıyız” diye konuştu.

Sabah namazı buluşmaları finali 13 Mayıs’ta Fatih Camii’nde

Sabah namazı buluşmalarının gençler üzerinde manevi bir tesir bıraktığını belirten Yılmaz, “Bu sene eğitim öğretim döneminden itibaren her hafta bir gençlik buluşması gerçekleştirmeye çalıştık. Bu sabah namazı buluşmalarının gençlerimizin üzerinde bıraktığı manevi tesirin farkındayız. Gençlik buluşmalarımızın bu yılki finalini 13 Mayıs Pazar 15 bin gencimizle birlikte Fatih Camii’nde yapacağız” ifadeleri kullandı.

Etkinlik sonunda cemaate kahvaltı ikramında bulunuldu. 06.05.2018