02.05.2018

Beşiktaş Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beşiktaş Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz ile din gönüllüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz; “Din gönüllüsü yaptığı iş ve hizmetlerden karşılık beklemez ve almaz. İnsanların derdlerine ve sevinçlerine ortak olur. Adanmış din gönüllüsünün gönülleri harekete geçirebilmesi için gönlünün sevgi âbidesi olması gerekir ki insanlara pozitif enerji aşılayabilsin. Sevgi ve heyecan aşılayan ve insanları ateşleyen duruma gelebilsin. Çünkü işin temeli insan sevgisidir. Önemli olan gönül yapmak ve gönle girmektir. Gönlüne girmediğiniz insanın beynine eremezsiniz. İşin temeli insan sevgisidir.

Yûnus’un ifâdesiyle:

Ben gelmedim dâvî için / Benim işim sevi için

Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim

anlayışına sâhip olmaktır” dedi.

“İnsanın dert sahibi olması gerekir” diyen Yılmaz, “Dert insanı şarj eder, atâletten harekete geçirir, heyecan verir. Bu yüzden hayâtın zorlukları karşısında insanın ne kadar yıkıldığından çok ne kadar ayağa kalkabildiği önemlidir. Bu da derdle olur. Nitekim Muhammed İkbâl: “Dünyanın gidişatından Müslümanın sorumlu olduğunu” söyler” diye konuştu.

Yılmaz, “Din gönüllüsü din hizmetlerinde bir rehberdir. Ancak onun rehberliği otoriter değil karizmatik ve sempatiktir. Din hâdimi cezâ ve sorgu hâkimi veya polis ve jandarma gibi davranmaz. Eğitmek, doğruları söylemek ya da şiddet uygulayarak zorla yaptırmak değil, yaparak örnek olmaktır. Bizde baba, hoca ve koca otoriter olarak algılanmış ve bu yüzden zaman zaman iletişim problemlerine ve şiddete davetiye çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Yılmaz, din gönüllüleri ile tek tek musafaha ederek sohbet etti.02.05.2018