27.04.2018

Şehristanbul Buluşmları’nın konuğu UİLP öğrencileri oldu

Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na katıldı.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz,  gençlerin Berat Kandili’ni kutladı. Yılmaz, “Berat kelimesinden türeyen teberra-tevella tabirleri önemlidir. Yani biz, berat gecesinde bir şeylerden teberra etmek, uzak durmak veya yakın olmak üzere yeniden karar veriyoruz. Yeniden irade beyanında bulunuyoruz. Teberra edeceğimiz şeyler, genellikle fani dünyaya ait nefsani şeylerdir. Tevella edeceğimiz, yakın duracağımız, dost olacağımız şeyler ise ilahi yani Allah’a ait, ebedi olanlardır. Güzel olan ve bizim hem dünya hem de ahiret mutluluğumuza vesile olan şeylerdir. Berat; kötülüklerden uzak, iyiliklere yakın durmayı hatırlatıyor” dedi.

Gençlerin İstanbul’u yakından tanımalarını istediklerini belirten Yılmaz, “Türkiye’de tahsil alan genç kardeşlerimizin Türkiye’yi, İstanbul’u ve Müftülüğümüzü tanısınlar istiyoruz. Müftülüğümüz tarihi anlamda bir hazine. İstanbul; Roma, Bizans ve Osmanlı’nın payitahtı olmuştur. Dolayısıyla İstanbul bir kültür ve medeniyet şehridir. Türkiye’de yaşayan insanların en büyük hedefi İstanbul’da okumaktır. Çünkü İstanbul’da okumak, hatta sadece sokaklarında gezmek bile bir fakülte bitirmek kadar insana birikim kazandırır. Mimarisi, doğal güzellikleri, estetiği, sanatı, musikisiyle gerçekten muhteşem bir şehirdir” diye konuştu.

Gençleri sosyal medyanın tehlikelerine karşı uyaran Yılmaz, şunları söyledi:

“İnsanların dünyevileştiği ve dünya nimetlerinden faydalanma kaygısının çok artığı çağımızda onları din ve dini hayat ile buluşturmak kolay değil. İletişimin çok yaygınlaştığı, akıllı telefonlar ve sosyal medyanın herkesi her an meşgul ettiği, insanların kendi içlerinde sanal bir dünya yaratarak yalnız yaşamayı tercih ettiği bir dönemde onları mabette, camide tutmak zor. Ama insanoğlunun göz temasına, gönül temasına bir arada bulunmaya ihtiyacı var. İnsanı onaran ve inşa eden bu gönül teması, beraber olmak ve aynı mekanı paylaşmaktır. Camide omuz omuza, dirsek dirseğe aynı secdeye varmaktır. Hepimizin amacı budur.”

Program öğrencilerin Meşihat Arşivi’ni gezmesi ve yemek ikramıyla tamamlandı. 27.04.2018