19.04.2018

Şehristanbul Buluşmalarının Konuğu Uluslararası İmam Hatip Öğrencileri Oldu

Bayrampaşa Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na katıldı.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yılmaz,  “Coğrafyalarımız, ülkelerimiz uzak olsa da burada kalplerimizin bütünleştiğini hissediyoruz. Allah kalplerimizi birleştirdi ve bizi kardeş yaptı. Bu kardeşliğimiz kan kardeşliğinden daha üstün” dedi.

Yılmaz; şunları söyledi:

“Türkiye’de tahsil alan genç kardeşlerimizin Türkiye’yi, İstanbul’u ve Müftülüğümüzü tanısınlar istiyoruz. Müftülüğümüz tarihi anlamda bir hazine. Hemen yanımızda Süleymaniye Camii, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış muhteşem bir eserdir. İstanbul; Roma, Bizans ve Osmanlı’nın payitahtı olmuştur. Dolayısıyla İstanbul bir kültür ve medeniyet şehridir. Türkiye’de yaşayan insanların en büyük hedefi İstanbul’da okumaktır. Çünkü İstanbul’da okumak, hatta sadece sokaklarında gezmek bile bir fakülte bitirmek kadar insana birikim kazandırır. Mimarisi, doğal güzellikleri, estetiği, sanatı, musikisiyle gerçekten muhteşem bir şehirdir. Dolayısıyla siz de burada bulunduğunuz süre içerisinde İstanbul’un güzelliklerini görün. Boğaz’ı, Haliç’i, Süleymaniye’yi, Topkapı Sarayı’nı, Dolmabahçe Sarayı’nı ve diğer tarihi eserleri ve doğal güzellikleri gezin. Hakikaten bir İstanbul hatırası gönlünüzde canlı olarak kalsın. Çünkü İstanbul, Efendimizin (SAV) övgüyle bahsettiği ve fethini müjdelediği bir şehirdir. Dolayısıyla İstanbul’da okuyor olmaktan dolayı ne kadar öğünseniz azdır. Burada bulunmanızı avantaja çevirmek üzere planlı olarak çalışmanız, Türkçe’yi çok güzel konuşmanız ve burada bir fakülte bitirmeniz önemli. Ondan sonra ülkenize dönüp oraya hizmet etmeniz bizleri de mutlu edecektir.”

Program öğrencilerin Meşihat Arşivi’ni gezmesi ve yemek ikramıyla tamamlandı.19.04.2018