13.04.2018

İstanbul Müftülüğü’nde Kandilleşme Programı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftülük personelinin Miraç Kandili’ni tebrik etti.

Müftülük personelinin Miraç Kandili’ni tebrik eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Miraç ve isra hadisesi, İslam tarihinde çok anlamlı ve önemli bir yere oturuyor. Miraç aynı zamanda üç aylar ikliminin önemli bir kilometre taşı mesabesindedir. Ramazan’a hazırlığımızın sürüp gittiği bir deme denk geliyor. Hz. Peygamber (SAV), miraca burak ve refref gibi özel araçlarla çıktı. Bizim miracımız ise dünya semasında değil, gönül ve kalp semasında olacaktır. Bu kalp semasındaki bizim refreflerimiz imanımız, ihlasımız ve takvamızdır. Buraklarımız ise amellerimiz ve taatlerimizdir. Cenab-ı Hak inşallah hepimize iman-ı kamil, salih amel ve hayırlı uzun ömür ihsan eylesin. Gönül bütünlüğü içinde hizmet etmeyi, son nefesimize kadar Allah’a kul, Resulü’ne ümmet, geçmiş ecdadımıza layık ümmet olmayı nasip eylesin…” dedi.

Konuşma sonrası geçtiğimiz aylarda emekli olan Müftülük personeli Süleyman Temel ve Murat Aksoy’a İstanbul Müftüsü Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

Kandilleşme programı sonrası personele kandil simidi takdim edildi. 13.01.2018