05.04.2018

Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu Sancaktepeli öğrenciler oldu

Sancaktepe’deki çeşitli liselerde okuyan öğrenciler İstanbul Müftülüğü’nce düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na katıldı.

İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen Şehristanbul Buluşmaları’na İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, Sancaktepe’deki imam hatip, meslek ve Anadolu liselerinden yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Osman Eğin’in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yılmaz,  İstanbul Müftülüğü’ndeki zengin tarihi birikimin öğrenciler tarafından ziyaret edilmesini anlamlı bulduğunu söyledi. Yılmaz, “Genç kardeşlerimizin bu mekânı tanımalarını, bilmelerini ve İstanbul Müftülüğü’nün zihinlerinde hatıra kalmasını arzu ediyoruz. Cansız varlıkların da bir ruhu olduğuna inanırız. Şehirlerin, mabetlerin ve mekânların bir ruhu vardır. Bu mekânların ruhu 500 seneden beri buradan geçen insanların buraya verdikleri coşku, kattıkları değer ve güzel duygulardır. Duvarlara, yerlere vb. sinen bu duyguları görmesek de bu otantik yapının içine yansır. Bir yapının otantik olarak korunması ve ziyaret edilmesi orayı ziyaret edenlerin zaman tünelinde geriye doğru o anları yaşamasına imkân sağlar. Bu insanlara bir tarih bilinci veriyor ve o ruhu insanların gönlüne nakşetmeyi sağlıyor” dedi.  

“Gençlerimiz, istikbalimiz ve hazinemizdir” diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, şöyle konuştu:
“Kişi için kendi gençlik dönemi hazine çağıdır. Bir millet için de gençlik, o milletin en önemli define ve hazinesidir. Bu hazinenin mazî ile olan irtibatı geleceğe daha güvenle bakmayı ve arada muhteşem bir köprü kurmayı sağlamaktadır. Geçmiş dönemlere ait gördüğünüz, okuduğunuz, duyduğunuz ve dokunduğunuz her şeyin bu milletin evladı olma noktasında sizlere çok önemli tesir ettiğine hiç şüphe yok. Kur’an-ı Kerim’de meşair ya da şeair diye geçen semboller var. Kur’an’ın meşair dediği semboller Kabe, Arafat, Mina’dır, ezandır ve bayraktır. Gençlerimiz, İslam’ın değerlerini anlatan bu meşair ve şeair dediğimiz tarihi değerleri ne kadar çok görürlerse mutlaka bundan etkilenirler ve kendilerinin bu kültüre, medeniyete ve tarihi mirasa ait olduklarının bilincini yaşarlar. Sizler de Türkiye’nin kaderinde söz sahibi olacak insanlar olarak değerlerine sahip, geçmişinden haberdar olan gençler olursunuz, duamız ve niyazımız budur.”

Program yemek molasının ardından İstanbul Müftülüğü Meşihat Arşivi ve Süleymaniye Camii’nin gezilmesiyle tamamlandı. 05.04.2018