04.04.2018

Sancaktepe Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sancaktepe Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Sancaktepe Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan ile din gönüllüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz; şunları söyledi:

“‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak sosyal sorumluluklar taşıyoruz. Bugün teşkilat olarak yetimlerle, engellilerle, hapishanedekilerle, hastanedekilerle ilgili sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Toplumda dokunulması gereken gönlü yaralı ne kadar insan varsa, bunlara ulaşmanın derdinde olan bir kurumuz. Çünkü Allah Resulü’nün ‘Bugün yetim başı okşayanınız var mı, bir hasta ziyaretine ya da cenaze teşriine gideniniz oldu mu?’ ifadeleri bizi motive eden en önemli kaynaklardır. Bunları yaptığımız zaman biz sadece o insanlara dokunmuş olmuyoruz. Bize aynı zamanda merhamet kazandıran ve eğiten bir boyutu var. Dolayısıyla din gönüllüsü demek kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresi olmaya çalışan demektir. İlgimiz, şefkatimiz ve sevgimiz herkese yetecek zenginliktedir. Önemli olan insanın yüreğinde böyle bir derdinin olmasıdır.”

İnsanlara ümit vermenin önemine değinen Yılmaz, “Herkes Allah’a açılan bir pencere istiyor. İnsanlara ümit vermek, dertli olana bir çıkış kapısı bulunduğunu mutlaka söylemek lazım. Din hizmeti verenin en büyük sermayesi insanlara ümit aşılamaktır. Bakın peygamberlerin hayatlarına, en zor zamanlarda ümit aşılamışlardır. Mevlana ve Yunus Emre’ye bakın, hepsinde insanlara ümit aşılamayı öne çıkarırlar. Zor zamanlarda bir çıkış kapısı bulunabileceğini anlatan ve gösteren insanlar. Sizler de mutlaka, bu ümit kapılarını sonuna kadar açmaya ve insanları oradan geçirmeye bakın. En günahkar insanın ümidi bulunduğunu, en hasta insanın bile şifa ümidi bulunduğunu, en hapiste uzun yatacak insanın bile kurtuluş ümidinin bulunduğunu onlara hissettirmek lazım. ‘Çıkmadık canda ümit vardır’ derler ya, bunu anlatmalıyız” dedi.

Program sonunda Yılmaz, din gönüllüleriyle tek tek musafaha yaparak sohbet etti. 04.04.2018