02.04.2018

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Otizmli Çocuklar ve Ailelerini Konuk Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizmli çocuklar ve ailelerini konuk etti.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla İstanbul Müftülüğü’nde farklı bir heyecan yaşandı. Otizmli çocuklar ve aileleri İstanbul Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü’nün konuğu olarak İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ı ziyaret etti. Otizmli çocuklarla yakından ilgilenerek makamına oturtan ve aileleriyle sohbet eden Yılmaz, “Allah Teâla, ‘Ben sizi açlıkla, hastalıkla, yoklukla sınayacağım’ diyor. Sonuçta bu dünya bir imtihan dünyası. Duruma bu şekilde baktığınızda yaşadığınız sıkıntıyı daha farklı görüyorsunuz. Ama ‘beni mi buluyor’ diye baktığınızda, Allah korusun, manevi ve psikolojik sıkıntılar başlıyor. Biz dünyaya gelirken de kendimiz karar vermiyoruz. Bunların pek çoğu bizim dışımızda bir iradeyle belirleniyor. Biz sadece planlanan o rolleri oynamaya çalışıyoruz. Önemli olan rollerimizi iyi oynayabilmek. Bulunduğumuz her yerde; babaysak, anneysek, müftüysek vb. hangi konumdaysak oradaki sorumluluğumuzun bilincinde olmalı ve insanlarla bu duyguları paylaşarak hayatı daha yaşanabilir, daha anlamlı kılmalıyız” dedi.

Engellilere yönelik farkındalık oluşması gerektiğini vurgulayan Yılmaz,  “Toplumda azımsanmayacak sayıda ve farklı alanlarda engelli insanımız var. Bunlar bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, komşularımız. Ne kadar çok duyarlılık ve farkındalık oluşturabilirsek, bu durumun doğal olduğunu, herkese olabileceğini kabullenirsek onların acısını paylaşmış ve katkıda bulunmuş oluruz. Otizm çağın hastalığı durumunda. Bu duruma karşı sosyal sorumluluk özelliği kazandırıp, insanların bunlardan haberdar edilmesi önemli. İnsanlar giderek, görerek, konuşarak kendi iradeleriyle böyle bir eğitime tabi olabilirler. Hepimizin bir şekilde bunun farkında olmak gibi bir sorumluluğumuz var” diye konuştu. 02.04.2018